Minuli vikend je bil poln dogajanja za naše ekipe, a kjer koli so stopili na parket fantje v rumenem, tam so odnesli zmago. Od U9 do članov IFL so naši fantje in dekleta osvajali nove točke.

 

IFL, Celovec

KAC – Insport  3:6 (1:3; 2:1; 0:2)

strelci za Insport: Tomc 4+0, Bohinc 0+1, Peklaj 1+3, Prevodnik 0+1, Triler 1+1

V soboto so začeli člani prve ekipe v ligi IFL, k so na gostovanju v Celovcu proti zelo motiviranemu KAC izvlekli tri nove točke. Sprav je kazalo na gladko zmago, saj so po štirih minutah srečanja že vodili z 0:2, potem pa so Celovčani uspeli z dobro, a na trenutke tudi grobo,  igro velikokrat spraviti našo obrambo v zelo neprijetno situacijo, a se je izkazal tudi vratar Nejc Košir. Zares so tehtnico uspeli preobrniti sebi v prid v zadnji tretjini ko so spretno izkoristili nekaj priložnosti v igri z igralcem več, kar štiri od pestih zadetkov pa je dosegel Blaž Tomc, Luka Peklaj pa se je izkazal z enim golom in tremi podajami.  S tem je Insport še utrdil vodstvo v točkovanju IFL, saj imajo naši fantje po petih odigranih tekmah maksimalni izkupiček 15 točk.

statistika: https://www.floorballflash.at/#!spiel:6487/Bericht

točkovanje: https://www.floorballflash.at/

 

1.SFL U19

Olimpija U19 – Insport U19A   4:10 (1:1, 2.2, 1:7)

Insportovci so pričakovali lažjega tekmeca, a je Olimpija sestavila zanimivo in dobro ekipo, ki je skorajda presenetila lanskega prvaka. Žogica našim igralcem ni in ni hotela steči, medtem pa je Olimpija znala kaznovati  napake v obrambi. Vmes so naši fantje zgrešili tudi kazenski strel, na drugi strani pa je vratar Zupančič tudi obranil veliko nevarnih strelov ter prav tako en Olimpijin kazenski strel. V tretjo tretjino sta ekipi krenili z izenačenim rezultatom, potem po so naši fantje stopili na plin in z nekaj hitrimi goli s streli od daleč razorožili solidno Olimpijo. Med strelke na tem srečanju se je vpisala tudi članica ekipe Leja Peklaj, ki je tudi podala za še en zadetek. “Tekmo smo začeli dokaj lahko, saj smo pričakovali lažjega nasprotnika. Olimpija je v zadnjem letu dokaj izboljšala igro, zato smo imeli do konca druge tretjine težave z organiziranjem napada. V tretji tretjini pa smo se zbrali in pripeljali tekmo varno do konca,” je po tekmi povedal Lovro Oblak, ki je med tekmo zbral dva gola in dve podaji. Med najbolj učinkovitimi je bil Luka Peklaj z enim golom in štirimi podajami. O premoči na igrišču sicer pove tudi podatek, da so Insportovci na tekmi zbrali 33 strelov na gol, tekmeci pa 19.

statistika: http://nova.floorballzveza.si/dogodek/3728/

fotogalerijo s tekme si lahko ogledate tudi na FB profilu FBK Olimpija: @FBKOlimpijaLjubljana

https://www.facebook.com/pg/FBKOlimpijaLjubljana/photos/?tab=album&album_id=2113763945321673

 

Zelenci U19 – Insport U19B  4:7 ( 1:3, 0:2, 3:2)

Ekipa B, ki jo sestavljajo naši mlajši člani, je ognjeni krst opravila z odliko. Na izredno zanimivi in napeti tekmi so znali izkoristiti, čeprav telesno nekoliko šibkejši, hitrost in spretnost, pa tudi že kar nekaj izkušenj z igranjem na mednarodnih turnirjih. Pod odličnim vodstvom trenerja Janija Šubica so bili hitri in znali zadeti, čeravno se je v vratih Zelencev izkazal njihov vratar, ki je predvsem v drugi tretjini reševal svojo ekipo. Vseeno so naši fantje v zadnjo tretjino krenili s prednostjo 1:5. A ko so jim začele pohajati moči, je vse kazalo na juriš Zelencev, ki so se približali le na gol zaostanka. Z nekaj hitrimi protinapadi pa so potem znali še dvakrat zadeti in si tako v zadnjih minutah priigrali odločilno prednost.

statistika: http://nova.floorballzveza.si/dogodek/3733/

 

U13, Borovnica

Naša ekipa U13 se je pomerila s tekmeci na prvem turnirju, ki je bil v Borovnici, v ekipi pa je v vratih prvič stala vratarka Hana Karabegovič, ki je odlično opravila svoje delo, saj je na enem od srečanj tudi podala za zadetek. Poleg nje je v ekipi še nekaj deklet, ki so tudi pridno zadevale mrežo nasprotnikov, ob sodelovanju naših fantov pa je bil končni rezultat tri zmage na treh srečanjih.

Insport U13 – Zelenci U13  9:6   (http://nova.floorballzveza.si/dogodek/3548/)

Borovnica U13 – Insport U13  2:9   (http://nova.floorballzveza.si/dogodek/3558/)

Polanska banda U13 – Insport U13  4:7   (http://nova.floorballzveza.si/dogodek/3564/)

 

U9, Poljane

rezultati žal še niso znani  (http://nova.floorballzveza.si/cicibani-u9/)