Na kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo, ki bo decembra v Latviji, se je v četrti kvalifikacijski skupini pomerila tudi Slovenija. Škofja Loka je tako slab teden dihala za floorball.
Slovenska članska reprezentanca je v Škofji Loki pustila več kot dober vtis, saj so se fantje na vseh srečanjih borili kot levi in dosegli zastavljene cilje, torej zasesti vsaj tretje mesto v skupini. Dejansko so premagali vse, katere so lahko premagali, ugnali so Liechtenstein, Italijo in Srbijo, ter klonili proti dvema precej višje rangiranima Češko in Norveško.
Reprezentanca pod vodstvom našega Gorazda Tomca in Janija Šubica je bila sposobna odigrati pet lepih in zanimivih tekem, povsem so nadigrali tako Italijane kot Srbe, tretje mesto pa žal ni bilo dovolj za odhod na svetovno prvenstvo. Zaradi boljše razlike v zadetkih se tako v Rigo kot najboljši tretjeuvrčeni reprezentanci odpravljajo Danci in Poljaki.
Kar pa ne zmanjšuje vtisa, ki so ga v Škofji Loki, kjer so kot prostovoljci za nemoten potek tekem poskrbeli tudi številni naši mladi igralci in podporniki, pustili fantje s slovenskim grbom na prsih. Prav vse dneve so navduševali nabito polno dvorano Poden, kjer je med zvestimi gledalci bilo tudi veliko članov in navijačev Insporta.
V reprezentančni ekipi pa smo, poleg že omenjenega Gorazda Tomca in Janija Šubica, lahko našli tudi tri naše igralce: Anžeta Burnika (ki je bil izbran za najboljšega igralca na tekmi proti Čehom), Nika Omana in Gašperja Trilerja. Oba slednja sta bila med najmlajšimi v izbrani vrsti, pri čemer je Nik Oman proti Liechtensteinu tudi vknjižil eno podajo.
Zato lahko na tem mestu čestitamo tako organizatorjem, vsem članom reprezentance in posebej našim igralcem ter vsem, ki so svoje delo kot prostovoljci opravili odlično. Vsem gledalcem pa še ena zahvala za ustvarjanje posebnega vzdušja, ki si ga Škofja Loka in floorball povsem zaslužita.V najboljšo postavo kvalifikacij v Škofji Loki so izbrali tudi reprezentanta Slovenije Luko Časarja. Čestitamo.Slovenske barve so zastopali: Benjamin Bajec, Peter Knific; Rok Korošec, Miha Pustavrh, Anže Burnik, Luka Časar, Robert Košir; Matej Mesec, Anže Lebinger, Jan Stražišar, Luka Lavtar, Sašo Bizjak; Blaž Kavčič, Anže Šneberger, Miran Likar, Anže Pristavec, Tilen Vehovec; Gašper Triler, Luka Šturm, Nik Oman. Trener: Gorazd Tomc; pomočnika: Janez Šubic, Nejc Šega; fizioterapevtka: Liza Juričan; vodja ekipe: Suzana Novak.Ekipe, ki so se uvrstile na svetovno prvenstvo 2016:
Neposredno (1): Latvija (organizator)
Evropa (10), najboljši dve reprezentanci plus dve najboljši tretjeuvrščeni ekipi:
EUR1: Švedska, Slovaška
EUR2: Finska, Estonija, Danska (najboljša tretjeuvrščena ekipa)
EUR3: Švica, Nemčija, Poljska (najboljša tretjeuvrščena ekipa)
EUR4: Češka, Norveška
AOFC (3) Najboljše prve tri ekipe: Avstralija, Singapur, Tajska (prvič na sv. prvenstvu)
America (2) najboljši dve ekipi: še ni odločeno

Rezultati iz Škofje Loke:
http://www.wfqc.floorballzveza.si/index.php/rezultati

Uradna stran kvalifikacij na IFF:
http://www.floorball.org/pages/EN/Mens-WFCQ-2016-EUR4-Slovenia

foto: IFF