ZELENCI KR. GORA – INSPORT MLADI 8:9 (4:4, 2:2, 2:3)

Peklaj 3+4, Oblak L. 2+2, Tomc B. 2+0, Šubic 1+1, Bozovičar Pintar 1+0, Tomc G. 0+1

Po prestopnem roku je ekipa Mladih ostala brez dveh zelo pomembnih igralcev Anžeta Habjana ter Janeza Aliča, toda to ni spremenilo cilja in zagnanosti ekipe za čim boljšo uvrstitev na koncu sezone. Zato je bila tekma z ekipo iz Kranjske Gore zelo pomembna in pridobljeni 2 točki toliko slajši. Tekma, ki je trajala skoraj 2 uri in pol, je imela sicer visok tempo ampak je bila zaradi veliko prekinitev tudi dolga in verjetno manj zanimiva za ogled, čeprav je bila ekipa Zelencev ničkolikokrat blizu popolnemu preobratu.
Po močnem začetku in vodstvu s 3:0 je gostujoča ekipa malce zaspala in po zanimivem razpletu z nekaj sreče na strani domačih se je 1. tretjina končala z izenačenim rezultatom 4:4. Ob veliko poskusih za povečanje razlike pa Mladi niso mogli uiti Zelencem za več kot gol.
Zaradi pomembnosti točk je bila na obeh straneh prisotna živčnost, ki pa se je na žalost pokazala prav v nestrpnosti igralcev in lepo igro obeh ekip so iznakazili mnogi prekrški na obeh straneh. Groba igra je vrhunec dosegla slabih 9 minut pred koncem ko sta bila zaradi nešportne igre kaznovana Žnidar pri Mladih ter Berden pri Zelencih in si tekmo do konca ogledala iz klopi za kaznovane. Tukaj je bilo tudi nekaj zapletov pri deljenju kazni in tekma se je v zadnji tretjini zelo zavlekla. Konec pa je očitno bolje odigrala gostujoča ekipa ki je dobila tekmo z rezultatom 8:9.

 

OLIMPIJA LJUBLJANA – INSPORT ŠKOFJA LOKA 6:22 (3:4, 3:9, 0:9)

Burnik 5+4, Dagarin in Žontar 3+2, Oman 2+3, Triler 1+4, Dolenc 3+0, Alič 1+2, Egart in Križaj 2+0, Ritonja in Habjan 0+2

Domači so dobro vstopili v prvo tekmo v letu 2017 in s streloma z razdalje povedli z 1:0 in 2:1. Insportovci so nato le nekoliko izboljšali učinkovitost in na odmor odšli z zadetkom prednosti. V 26. minuti so Ločani po golu povratnika v 1. ekipo Aliča (pri prestopu se mu je pridružil tudi Habjan) vodili s +3, vendar je Olimpija kmalu znižala na 5:6. Gostje so nato prestavili na višje obrate in v dveh minutah in pol kar sedemkrat premagali ljubljanskega vratarja. Zadnja tretjina je bila bolj ali manj formalnost,  razigrani igralci  Insporta so za visoko zmago še devetkrat zadeli v polno.