“Z United World Games, turnir je bil tudi letos na sporedu v Beljaku, se vračamo z enim petim, tretjim in prvim mestom. Nismo sicer ponovili lanskoletnega uspeha, ko smo bili prvi v vseh treh kategorijah, a letos je bila konkurenca veliko močnejša,” je prve vtise strnil trener Gorazd Tomc.

“Prednjačili so igralci Znojma s Češke, ene vodilnih floorball velesil. Vseeno pa lahko mirno ugotovim, da smo bili mi drugi najuspešnejši klub, kar si vse kakor štejem kot uspeh in spodbudo za naprej,” še pravi Tomc.

V kategoriji B13 smo imeli nekaj smole z žrebom predtekmovalnih skupin, saj smo bili v skupini skupaj s Čehi in Madžari, ki so se na koncu pomerili v finalu. Skupinski del smo končali kot tretji in se potem pomerili za peto mesto in ga osvojili.

V kategoriji B15 smo skupinski del zaključili kot prvi. V četrtfinalu smo v podaljšku odpravili ekipo s Švice, ko je z izredno lepim zadetkom tekmo odločil Nejc Peklaj. V polfinalu smo se srečali s češko ekipo Znojmo, kasnejšim zmagovalcem kategorije B15. Nekaj nezbranosti v obrambi je nasprotnika v drugem polčasu pripeljalo do rezultatske prednosti dveh zadetkov, ki so jo do konca znali zadržati in so slavili s 5:1. V tekmi za tretje mesto smo se potem pomerili z madžarsko ekipo Ares. Dobra psihološka priprava in jasen cilj, da gremo potem v Celovec po bronasto medaljo, je igralce vodila, da so z borbenostjo in nepopustljivostjo ugnali fizično močnejšega nasprotnika. Vlogo vodje ekipe je prevzel Luka Podobnik in skupaj s soigralci ni dovolil presenečenja, čeprav so Madžari s streli od daleč poskušali rešiti svojo čast. Na koncu smo slavili z 9:6 in osvojili zasluženo tretje mesto.

V kategoriji B17 so nastopali češki Znojmo, švicarski Wehntal, francoski Far Quest in Insport. Čehi in Švicarji so vsekakor po petkovih tekmah računali, da se bodo med seboj pomerili za naslov prvaka United World Games. A v soboto, ko smo prišli na turnir tudi mi, so se jim te sanje ekspresno razblinile. S svojimi mednarodnimi izkušnjami, potencialom, znanjem in sproščenostjo, ki jo imajo, so naši igralci dokaj hitro pokazali, kdo bo tu gospodar. Vseh šest tekem dvokrožnega sistema tekmovanja so suvereno dobili in turnir zaključili z gol razliko 69:18. V Celovcu so potem zmagoslavno dvignili pokal za prvo mesto. Prvaki so postali: igralci Luka Peklaj, Blaž Tomc, Luka Stanonik, Maj Oman, Martin Zupančič, Matic Reven in vratar Aljaž Verbič.

Skupna ocena je zelo pozitivna. Poleg rezultatskega uspeha, prijateljske atmosfere, odlične podpore s tribun, smo si predvsem v mlajših kategorijah spet pridobili veliko dragocenih izkušenj, katere bomo čez dobra dva tedna s pridom izkoristili v Pragi na naslednji veliki preizkušnji, Prague Games 2018.

dsc02760 dsc02640 dsc02616 dsc02601 dsc02592