1. SFL, 2. polfinalni tekmi, 24.3,

Brezovica:

Borovnica – Insport A 7:6 (1:2, 2:1, 3:3; 0:0) – po kazenskih strelih

Vehovec in M. Kohne  1+1, Podržaj, B. Kohne, Kržič in Ambrožič 1+0, Pristavec 0+1; Oman  3+0, Križaj in Žontar 1+1,  Ritonja 1+0, Egart 0+1

Gostje so že v 2. minuti povedli, nato pa prepustili pobudo tekmecu, ki je sredi prve tretjine izenačil. Rezultat ni bil poravnan dolgo, Insportov drugi napad je bil uspešen z razdalje. Navijači (nekaj je bilo tudi Insportovcev – hvala!) so spremljali izenačen in trd boj za vsako žogico, ki je bila bolj pogosto na palici domačih, vendar so Ločani imeli zrelejše priložnosti.  V 28. minuti so se za kratek čas odlepili na +2, a sta Kohne in Kržič v gneči pred Koširjem poslala žogici za njegov hrbet. Podobno kot na prejšnjem dvoboju so rdeče-črni na začetku 3. tretjine eksplodirali in zadeli dvakrat za udobno vodstvo. Insport se ni predal, Žontar in Križaj sta poskrbela, da je na semaforju pisalo 5:5. Ko je Vehovec v 56. minuti v zraku zadel žogo in jo usmeril v mrežo, so bili Borovničani blizu finala. Svoje pa je nato dodal Oman, ki je že v naslednjem napadu dokončal hat-trick. V  10 minutnem podaljšku so Ločani povsem zagospodarili na terenu, vendar žogica ni več hotela za hrbet Bajca. Sledili so kazenski streli, kjer so bili igralci v polju zelo razpoloženi. V prvem delu so zadeli po štririkrat na vsaki strani. Zdaj je štel vsak strel. Oman in Korošec nista bila uspešna, Triler in Kržič sta zadela tarčo, gostujočemu kapetanu Ritonji je Bajec poizkus ubranil, domači kapetan Pristavec pa se je bolj izkazal in zaključil neverjetno dramo v Brezovici, ki je vsem prisotnim skrajšala življenje za leto ali dve.

Škofja Loka:

Insport A 7:6 – Polanska banda 4:5 – po kazenskih strelih

2. Insportova ekipa je znova prikazala svojo najboljšo partijo, vendar zelo nesrečno izgubila, potem ko je v zadnji tretjini vodila že z 2 zadetkoma prednosti. Na koncu so odločali kazenski streli. Za razliko od tekme na Brezovici, so to pot igralci streljali s slepimi naboji. Najprej vseh 10 igralcev ni uspelo premagati Luznarja in Dolenca, ki je nato ubranil še 6. strel Oblaku. Na potezi je bil Ržek, ki je z backhandom ugnal loškega vratarja in Polanski bandi zagotovil vstopnico za 4. zaporedni finale.

 

Insportovi ekipi se bosta med sabo pomerili za 3. mesto (tekmi bosta 3.4. ob 19:50 in 5.4 ob 21:00 na Podnu), žal pa bo izkupiček na koncu manjši od pričakovanj. Potem ko smo v sezono vstopili z dvema enakovrednima ekipama, je dominacija A moštva v prvem delu tekmovanja kazala vsaj na en finalni nastop, s tiho željo še po drugem. Žal se v sklepnem delu stvari niso izšle, starejši tim so napadle poškodbe, ki so povzročile padec forme, mlajši ekipi pa je za preboj zmanjkalo nekaj izkušenj.  Vendar ne skrbite, Insport se bo v sezoni 18/19 vrnil močnejši kot kadarkoli prej in z jasnim ciljem – vrniti pokal prvakov tja kamor spada – Na Poden.

Navijačem, sponzorjem, donatorjem in ljudem ki so pomagali pri organizaciji tekem, se zahvaljujemo za podporo čez celotno sezono in vas vabimo na klubski piknik, ki bo 26. maja v Gorajtah. Prijave bomo pobirali po 1. maju.

foto: Lovro Megušar