1.SFL, Dobrova 13.9.2020

FBC BOROVNICA 4 : 8 FBK Insport Škofja Loka

Ločani so na gostovanje odšli nekoliko oslabljeni in negotovi saj so jih ob ponovnem začetku treningov zdesetkale poškodbe. Za tekmo je bilo tako pripravljenih le 11 (od prvotno 16) igralcev ter vratar Kržišnik.

Na parket za gledalce zaprte športne dvorane v Dobrovi (kjer FBC Borovnica igra svoje domače tekme) pa so Ločani ne glede na vse stopili odločno ter že v prvi tretjini prevzeli pobudo nad nasprotnikom. Lepo utečen Insportov stroj je držal nasprotnika na njihovi polovici, jim dovolil le nekaj polprotinapadov in kar je najbolj pomembno – zabijal. Kar sedemkrat se je v prvi tretjini zatresla mreža domačinov. Najbolj uspešna je bila naveza dveh mladincev, Blaža in Luka ter starešine, Metoda. Blaž Tomc in Metod Proj sta zadela po dvakrat pri čemer je vse podaje prispeval Luka Peklaj.
V drugi tretjini so Insportovci ob zavestni veliki prednosti nekoliko popustili in tako nasprotniku omogočali, da si je pripravljal številne lepe priložnosti, veliko večino preko venomer razpoloženega Koširja. Drugo tretjino je Borovnica dobila z rezultatom 2:0, kaj lahko pa bi zadeli tudi večkrat, a se je z nekaj izvrstnimi obrambami v vratih gostujoče ekipe izkazal Kržišnik.
V tretjo tretjino so Ločani vstopili odločno, z miselnostjo, da tekmo dokončno odločijo sebi v prid. Vendar so bolje začeli Borovničani, ki so zadeli z igralcem več. Do številčne prednosti na igrišču je ob izključitvi nasprotnega igralca prišel tudi Insport, vendar je ni znal izkoristiti. Sledilo je tipanje obeh ekip, vendar brez zadetka na eni in drugi strani. Nato pa je tri minute pred zadnjim sodnikovim žvižgom končni rezultat 8:4 s samostojnim prodorom in rutiniranim zaključkom v desni zgornji kot domačega vratarja postavil Egart.

Insportovce ob gostem sporedu naslednja tekma državnega prvenstva čaka že prihodnji teden. V soboto, 19. septembra se bodo v domači športni dvorani Poden pomerili z vselej neugodnimi večnimi rivali iz Polanske doline – FBK Polanska Banda. Tekma bo v luči ukrepov za preprečevanje širjenja COVID-19 odigrana za zaprtimi vrati, bo pa na voljo spletni prenos o katerem boste navijači pravočasno obveščeni.

Tekst: AH

Foto: LO