Finale 1. SFL, 13.4.2019, dvorana Poden Škofja Loka

Insport Škofja Loka – Polanska banda 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

STATISTIKA TEKME

Za ogrevanje pred vrhuncem floorball sezone v Sloveniji sta na tekmi za 3. mesto poskrbeli Borovnica in Olimpija. Spretnejši so bili lanski prvaki iz Borovnice, ki so si priborili bronaste medalje. Nato je sledil derbi najboljših ekip letošnje sezone – domačega Insporta in Polanske bande, ki je že 5. zapored nastopila v velikem finalu, kar je do zdaj uspelo samo loškim Spidersom oz. Insportu. Dvorana se je le lepo napolnila že pred prvim bulijem, ob začetku tekme pa je tribuna hrama slovenskega floorballa dajala mesto 600 športnim navdušencem. Ti so dali krila Polanski bandi, ki je z agresivno igro Ločanom povzročala nemalo preglavic. Insportovci so se sprostili šele ob koncu prve tretjine, ko je Burnik kronal lepo kombinacijo ob igri z igralcem več.

ph0010

Na začetku 2. dela je Košenina podal pred vrata Proju, ki je s strelom po tleh matiral najboljšega vratarja sezone Janija Dolenca. Gostje so krenili še siloviteje in se za strel odločali zelo hitro. Luka Stanovnik je bil dvakrat blizu, ko je stresel okvir vrat. Insport je večino tekem v letošnji sezoni dobil po zaslugi atomskega napada, tokrat pa je bil neverjeten na svoji polovici igrišča. Z nepopustljivostjo so vse 3 napadalne petorke utrujale Polansko bando, ki ji je zmanjkovalo moči. Ko je Blaž Tomc 4 minute pred koncem zadel prazno mrežo se je slavje na tribuni začelo. Jure Kržišnik je do konca ohranil mrežo nedotaknjeno (35 obramb) in vpisal svoj 1. “shutout” v karieri. Kapetan Anže Burnik, ki je postal najboljši strelec tekmovanja, je iz rok župana občine Škofja Loka mag. Tineta Radinja prejel prehodni pokal državnih prvakov.

oe5a7415-min

Škofjeloški klub je po lanskem hladnem tušu stvari postavil na svoje mesto. Na 23 tekmah je prva članska ekipa dosegla kar 22 zmag, z golom razlike je izgubila le na Dunaju, in se po naslovu v IFL dokopala do zlate medalje še v domačem prvenstvu. In to že štirinajstič! Veseli tudi dejstvo, da so prav vse mladinske selekcije osvojile medalje v svojih kategorijah. Za prihodnost škofjeloškega floorballa se torej ni bati.

Insportove mladince, ki sestavljajo okostje reprezentance U19, čaka še SP v Kanadi. Nanj se bodo pripravljali tudi na tekmah z Madžarsko izbrano vrsto, ki bo v Škofji Loki gostovala 28. aprila.

ph0019

Dokončno bomo črto pod sezono 18/19 potegnili na tradicionalnem pikniku, ki bo 18. maja v Dragi. Več informacij še sledi.

Iskrena HVALA vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k uspehom FBK Insport Škofja Loka!

foto: Matic Ritonja, Lovro Megušar