Tudi letos so v sosednji Avstriji, natančneje v Celovcu ter Beljaku, organizirali United World Games, šolsko olimpijado za mladince in mladinke, na kateri so v 15 različnih športnih gostili 800 ekip iz 40 držav.

Med njimi smo bili tudi tretje leto zapored člani Insporta iz Škofje Loke, kjer so naši igralci v floorballu spet narekovali razplet finalnih srečanj.

Letos so se ekipe v kategoriji U17 pomerile na velikem igrišču, Insportovci pa so dobili prav vse tekme in na koncu slavili še v finalu ter tako odnesli zlato medaljo. V kategoriji U15 smo nastopili z dvema ekipama in tudi ti sta prišli domov z medaljami in pokaloma. Prva ekipa U15 je prav tako dobila vsa srečanja in zmagala, druga ekipa pa je bila po zanimivem srečanju za tretje mesto na koncu bronasta. V U13 pa so imeli naši predstavniki malo manj sreče, a so vseeno z jekleno voljo prišli do skupnega petega mesta.

»Veseli me, da smo že tretje leto zapored na tem tekmovanju potrdili, da se v klubu dobro dela z mladimi in da imamo velik potencial za prihodnost. Tokrat smo se podobno kot lani in predlani domov vrnili z dvema naslovoma v kategorijah U17 in U15 kjer ekipi nista izgubili nobene tekme. Veseli me tudi da je druga ekipa v kategoriji U15 z veliko borbenosti osvojila bronasto medaljo. V kategoriji U13 smo na žalost četrtfinalu naleteli na izredno močno švicarsko ekipo, ki je na koncu tudi slavila v tej kategoriji, in izpadli. V celoti gledano sem z doseženim zadovoljen. V igri imamo še kar nekaj rezerv, kar bomo poskušali do PRAGUE GAMES nadgraditi,« pa je povedal glavni trener Gorazd Tomc. Ob strani sta mu pri pripravah in vodenju ekip na tekmah stala še Gašper Triler in Gašper Dagarin, za pomoč pa se seveda zahvaljujemo tudi drugim članom kluba ter tudi staršem in navijačem, ki so ponovno dokazali da lahko z glasnim vzpodbujanjem pomagajo našim junakom do odličnih rezultatov.

Nanizajmo še nekaj statističnih podatkov, ki samo potrjujejo premoč Insporta na letošnjem turnirju. Naši igralci in igralke so:
– odigrali so 19 tekem,
– dosegli so 17 zmag,
– zabeležili so 2 poraza,
– odigrali so z gol razliko 194:50.

Skupni izkupiček pa je bil seveda zato vrhunski:
1. mesto v kategoriji U17
1. mesto v kategoriji U15
3. mesto v kategoriji U15
5. mesto v kategoriji U13.

Več o dogodku in o vseh rezultatih pa si lahko pogledate na https://www.unitedworldgames.com/en/tournament/results_2019/