Ponovno zelo uspešno sezono za naš klub so že v začetku februarja napovedali mladinci, ki so si v svoji kategoriji priigrali 1. mesto (Insport U19A) in 3. mesto (Insport U19B). Minuli vikend pa so na zaključnih turnirjih v Kranjski Gori sezono sklenile tudi ostale mladinske selekcije. Svoje delo so vsi igralci in igralke, ki so v dvorani Vitranc zastopali naš klub, opravili več kot odlično in se v Škofjo Loko vrnili z odličji.
V kategoriji U9 je bila letos konkurenca zelo močna. Že na začetku sezone so oster boj za najvišja mesta napovedale štiri ekipe, ki so skozi celo sezono skrbele, da napetih tekem na turnirjih ni manjkalo. Ekipa Insporta je po rednem delu zasedala 2. mesto na lestvici in se je v polfinalu pomerila s tretjeuvrščeno ekipo Zelencev. Naši cicibani so v tekmo stopili nekoliko živčno, to pa so razpoloženi Kranjskogorčani dobro izkoristili in se uvrstili v finale, kjer so pred domačimi navijači premagali ekipo iz Žirov. Naši najmlajši časa, da bi se opomogli po porazu, niso imeli, saj je takoj sledila tekma za tretje mesto, na kateri jih je čakala Polanska banda, ki je od lanske sezone zelo napredovala in po rednem delu sezone zasedala prvo mesto na lestvici. Očitno pa je poraz prebudil najmlajše Insportovce, ki so zadnjo tekmo sezone začeli precej bolj odločno kot polfinalno in kljub odlični igri Polancev na koncu zmagali z dvema goloma prednosti in osvojili končno tretje mesto. Za najkoristnejšega igralca v kategoriji U9 je bil izbran Miha Triler.

Insport U9 : Kranjska Gora U9 – 5 : 7
Polanska banda A U9 : Insport U9 – 4 : 7

Izjemno napeta je bila nedeljska polfinalna tekma v kategoriji U11, na kateri so se naši fantje borili proti vrstnikom iz Mojstrane. Obe ekipi sta prikazali zelo dobro igro in po koncu drugega polčasa je bil rezultat izenačen. Tekmo so na koncu odločili kazenski streli, po katerih je Insport napredoval v finale. Za borbeno igro si fantje zaslužijo vse pohvale, še posebej pa sta se izkazala strelsko razpoloženi Aljaž Čoralič in Martin Kolenko v golu. Izkazali pa so se tudi škofjeloški navijači, ki so na tribuni (dobesedno) prelivali kri za naše igralce in prav tako prispevali levji delež k zmagi naših. V finalu je Ločane čakala že na papirju precej močnejša ekipa iz Kranjske Gore, ki v letošnji sezoni ni zabeležila poraza. Čeprav so fantje in dekle igrali proti močnejšemu nasprotniku, so se borili do zadnje sekunde in na koncu sicer izgubili, a bili s končnim 2. mestom več kot zadovoljni.
Insport U11 : Mojstrana A U11 – 5 : 1
Kranjska Gora U11 : Insport U11 – 9 : 4


V soboto popoldne so na parket stopili igralci iz kategorije do 13 let. Ker so v tej kategoriji letos nastopale le štiri ekipe, so se na finalni turnir uvrstile vse. Insport je odličje napadal z drugega mesta po rednem delu sezone. Polfinalno tekmo so naši fantje in dekleta odigrali proti lokalnim tekmecem iz Poljanske doline. Tekmo so pričakovano prepričljivo dobili, izkazal se je dvojec Peruzzi – Tomc, ki je prispeval kar 8 zadetkov. V finalu so se Škofjeločani srečali z domačimi Kranjskogorčani. Ti so tudi v selekciji U13 dokazali, da je njihova šola floorballa odlična. Naši so kljub borbeni igri izgubili z rezultatom 12 : 5. Pohvaliti moramo odlično vratarko Insporta Hano Karabegović, ki si je z odličnimi obrambami prislužila naziv najboljše vratarke te sezone.
Insport U13 : Polanska banda U13 – 9 : 4
Zelenci U13 : Insport U13 – 12 : 5

 

Kot zadnji so sezono v nedeljo zaključili igralci v kategoriji U16, v kateri je Insport še vedno brez konkurence. Obe škofjeloški ekipi sta se namreč uvrstili na finalni turnir, prepričljivo premagali Zelence (Insport B) in Olimpijo (Insport A) v polfinalu in zaigrali v finalu. Na finalni »trening« tekmi ni manjkalo tekmovalnosti. Igralci so pokazali ogromno, na koncu pa je bila uspešnejša izkušenejša izmed obeh ekip, torej ekipa Insport B. Naziv najboljšega strelca je pripadel igralcu ekipe Insport A Nejcu Peklaju, pokal za najboljšega vratarja sezone pa je šel v roke vratarju ekipe Insport A Blažu Tomažinu.
Insport B U16 : Zelenci – 18 : 1
Insport A U16 : Olimpija A U16 – 19 : 6
Insport B U16 : Insport A U16 – 10 : 5

 

Za zaključek želimo še enkrat čestitati vsem igralcem, ki so s svojim trudom in vztrajnostjo poskrbeli, da Insport ostaja eden največjih slovenskih floorball klubov. Zahvala gre ob tej priložnosti tudi vsem trenerjem, sponzorjem in pa seveda vam, dragi starši in podporniki kluba, ki ste otroke vozili na tekme in treninge ter jih spodbujali s tribun. Brez vas uspeha, ki ga dosegamo že dolga leta, ne bi bilo. En velik HVALA za vse, kar ste za nas in za svoje otroke naredili v tej sezoni. Upamo, da bomo uspehe skupaj nizali še naprej.

 

Ob tej priložnosti pa vas vabimo tudi na zaključni turnir 1. SFL, ki bo v soboto, 13. 4. 2019 na Podnu. Ob 16:45 se bosta za tretje mesto pomerili ekipi Olimpije in Borovnice, ob 19:30 pa se bodo naši fantje za zmago pomerili z večnim tekmeci, igralci Polanske bande. Naši fantje si seveda po lanskem izpadu v polfinalu in letošnji osvojitvi naslova prvaka IFL zmage še kako želijo. Želja pa je zagotovo močno prisotna tudi pri tekmecih, ki si po štirih zaporednih porazih v finalih 1. SFL želijo razbiti mit »večno drugih«. Obeta se nam zanimiva tekma, med tretjinami pa bomo organizatorji poskrbeli za zanimiv program. Pridite, da še zadnjič v tej sezoni do zadnjega kotička napolnimo dvorano Poden in pomagamo našim igralcem do naslova državnih prvakov.

 

foto: T. P., N. T.