Od 31. januarja do 4. februarja bo dvorana Poden v Škofji Loki gostila kvalifikacije za svetovno prvenstvo v floorballu 2024 za moške. 

Na tekmovanju se bodo pomerile reprezentance Belgije, Danske, Italije, Švice in Slovenije, ki si bodo skušale zagotoviti vstopnico za svetovno prvenstvo, ki bo potekalo med 7. in 15. decembrom v švedskem Malmöju. Tja vodijo prva tri mesta, želja slovenske izbrane vrste zasesti enega izmed njih pa je z nadarjeno generacijo igralcev in bučno podporo s tribun povsem uresničljiva.

Dan pred pričetkom tekem, v torek, 30. januarja, bo ob 20.00 uri v Sokolskem domu Škofja Loka potekala slavnostna otvoritev dogodka s predstavitvijo ekip in glasbenim programom.

V sredo, 31. januarja, se bodo Slovenci pomerili z Danci, ki so znani po svoji hitrosti in taktični prefinjenosti. Nato sledi v četrtek, 1. februarja, obračun z Italijo, ki ima v svojih vrstah nekaj igralcev z izvrstnim tehničnim znanjem, v soboto, 3. februarja, pa z obrambno naravnano Belgijo, Slovenija pa je obe ekipi v zadnjih letih redno premagovala. Vrhunec turnirja pa nas čaka v nedeljo, 4. februarja, s tekmo proti Švici, enemu izmed najboljših moštev na svetu, ki je na zadnjem svetovnem prvenstvu zasedla 4. mesto in velja za favorita turnirja.

Slika2

Foto: IFF Flickr
Razpored tekem:
Sreda, 31. januar
17.00 Švica – Italija
20.00 Danska – Slovenija

Četrtek, 1. februar
17.00 Belgija – Švica
20.00 Italija – Slovenija

Petek, 2. februar
17.00 Italija – Belgija
20.00 Švica – Danska

Sobota, 3. februar
15.00 Danska – Italija
18:00 Slovenija – Belgija

Nedelja, 4. februar
11.00 Belgija – Danska
14.00: Slovenija – Švica

Vstopnice so v prodaji pri ponudniku Olaii, tekme pa si bo mogoče ogledati tudi na Šport TV.
Poglej napovednik
Floorball je hitro rastoča in dinamična ekipna športna igra, ki združuje elemente hokeja na ledu, hokeja na travi in drugih športov. Igra se običajno odvija v dvorani, na igrišču v velikosti rokometnega, ki je obdano s premično ogrado. Naenkrat je na igrišču pet igralcev iste ekipe, ki se pogosto leteče menjavajo, in vratarja. Cilj ekipe je doseči več golov od nasprotnika. Igralci lahko hitro spreminjajo smer gibanja, izvajajo natančne podaje in ustvarjajo priložnosti za doseganje golov. Oprema za floorball vključuje lahke palice s ploščatimi “lopatkami” za udarjanje žogice, plastično žogico z luknjami, vratar pa je opremljen s posebno čelado, rokavicami in drugo zaščitno opremo. Floorball se igra na amaterski in profesionalni ravni, pri čemer so organizirane tudi številne lige in turnirji. Najboljše reprezentance se vsaki dve leti potegujejo za naslov svetovnih prvakov v ženski, moški in mladinskih kategorijah. Šport je v Sloveniji v vzponu, organizirano ga je mogoče igrati od Kranjske Gore do Zagorja, pa tudi v številnih osnovnih in srednjih šolah v okviru športne vzgoje.

 

Želite od bliže spoznati to hitro in dinamično igro? Pridružite se nam v dvorani Poden in podprite slovensko reprezentanco ali pa si tekme oglejte na Šport TV.
Preberi več