Minuli konec tedna je bil za igralce in igralke Insporta spet zelo razburljiv. V 1. SFL sta bili na parketu obe ekipi, in obe sdta tudi zmagali, na mladinskem turnirju U16 in U11, ki smo ga ponovno odlično organizirali,  pa so bili rumeno-črni junaki v pogonu brez predaha.

Insport B – Borovnica 7:3 (2:1, 2:1, 3:1)

Prvi so na parket na Podnu stopili člani druge ekipe in sem pomerili z Borovnico, s katero so se lani v končnici borili za skupno tretje mesto. V naši ekipi je bilo nekaj malega sprememb, oba nova člana pa sta se odlično ujela s soigralci. To se je pokazalo že pri sami igri, saj smo počasi načenjali obrambo Borovnice, ki je prav tako v novo sezono stopila z nekaj novimi člani. Tako smo dobili vse tri tretjine, čeravno so pri Borovnici neprestan ogrožali naša vrata. Takoj ko pa so fantje v rumene stopili na plin, so to lahko tudi kronali z novim golom.

Insport A – Polanska banda 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)

Prva tekma ekipe Insport A je bila že pravi derbi – ponovitev lanskega finala, ki so ga po treh izenačenih tekmah dobili Ločani. Obe ekipi sta se pred novo sezono okrepili: k Polanski bandi sta se vrnila Šturm in Oblak, prav tako pa se jim je pridružilo nekaj mladih perspektivnih igralcev. Pri Insportu pa je iz ekipe B v A prestopil Žan Bozovičar Pintar.
Kljub temu, da je bila to njihova prva tekma sezone (tekma proti Zelencem je odpadla), so Insportovci v tekmo krenili odločno in že v 19. sekundi je kapetan domače ekipe Rok Ritonja nesrečno zadel notranji okvir gola, vendar se je žogica tako nerodno odbila, da sodnika kljub priznanju nasprotnika nista dosodila zadetka za domače. A to naših fantov ni zmedlo, ampak le še bolj podžgalo in so še naprej pritiskali na vrata tekmeca, kar se jim je je obrestovalo v 8. minuti, ko je po lepem samostojnem prodoru zadel Burnik.
Do naslednjih dveh golov so morali Insportovci navkljub konstantnem pritisku čakati do sredine druge tretjine, ko sta v razmaku treh minut zadel Žontar in Oman.
Po treh zadetkih prednosti se je tekma umirila in nobena od ekip si ni priigrala večjih priložnosti, vse do 51. minute, ko je na 4:0 s svojim drugim zadetkom povišal Oman. Kljub veliki prednosti se je na koncu poznala živčnost domače ekipe, kar je pripeljalo do nekaj zaporednih izključitev, in Polanci so se z goloma Ržka in Bizjaka približali na “minus 2”. Na srečo Insporta je bila prednost prevelika, prav tako pa se je domača ekipa v zadnjih sekundah zbrala in znova umirila situacijo, tako da sta dve točki ostalina Podnu. (ah)

Na Podnu pa je bil naslednji dan v naši organizaciji na sporedu mladinski turnir U16 in U11. Videli smo lepo število tekem in nekaj razburljivih končnic, rezultate pa si lahko pogledate na straneh FZS:

U16: http://www.floorballzveza.si/index.php/drzavna-prvenstva/1-floorball-liga-u15/razpored-u16

Letos v U16 Insport nastopa s kar tremi ekipami, zabeležili smo štiri poraze in dve zmagi.

U11: http://www.floorballzveza.si/index.php/drzavna-prvenstva/1-floorball-liga-u11/razpored-u11

V U11 je letos v akciji ena naša ekipa, ki je žal obe tekmi izgubila.

foto: LM, NŽ

insport-polanska-banda_poden_21-10-2017-33

 

u16-22-10-2017