Od 11. do 14. julija so se igralci FBK Insport Škofja Loka tudi letos udeležili velikega mednarodnega turnirja v floorballu, kjer je nastopilo prek 400 mladinskih ekip, tekme pa so odigrali v 24 različnih dvoranah po celi Pragi.

V kategoriji fantov do 14 let je Insport nastopil s samostojno ekipo INSPORT B14, v kategoriji do 18 let pa je prispeval večino igralcev v ekipi SLOTEAM White in SLOTEAM Blue, ki sta nastopili pod okriljem Floorball zveze Slovenije. Ti igralci bodo tvorili mladinsko reprezentanco Slovenije v floorballu, ki bo septembra nastopila na kvalifikacijah za mladinsko svetovno prvenstvo v Moskvi.

Po lanskoletnih dobrih predstavah na tem tekmovanju so vse tri ekipe na tekmovanje odšle z velikimi pričakovanji.

Ekipi INSPORT B14 prve dva dni igra nikakor ni stekla. Vse preveč je bilo nervoze in previsokega lastnega pričakovanja. Kljub temu so prvi del končali kot drugi v svoji skupini. V šestnajstini finala so se pomerili z ekipo Bučiš s Češke. To tekmo so izgubili z rezultatom 6:1, tako da so tekmovanje morali nadaljevati enako kot lani v finalu B. Tretji dan je bilo razpoloženje v ekipi povsem drugačno. Insportovci so začeli zadevati in odpravili dva zahtevna nasprotnika s Češke ter se v polfinalu pomerili z ekipo IBK Huddinge s Švedske. Švedi so bili sicer boljši z rezultatom 6:4, a v veselje je bilo spremljati tekmo, kjer so naši igralci pokazali, da se lahko merijo prav z vsakim nasprotnikom.

Bela in modra ekipa Slovenije sta skupinski del opravili z odliko, saj sta zasedli prvi mesti v svojih tekmovalnih skupinah. Bela ekipa je potem v šestnajstini finala z borbeno igro odpravila švicarski Zurich United z rezultatom 2:1, modri pa so pometli s predstavnikom s Češke. Igralci Insporta so v obeh ekipah odigrali vodilno vlogo. V osmini finala pa ni šlo vse po načrtih. Belim so načrte po napredovanju prekrižali igralci Black Angels, lanskoletni mladinski podprvaki Češke in slavili so z rezultatom 5:0. Modra ekipa je tekmo osmine finala vzela nekoliko prelahkotno, kar so že v uvodu tekme izkoristili nasprotniki in povedli z rezultatom 2:0. Modri so poizkušali rezultat preobrniti, a igra nekako ni stekla. Tako so morali na koncu priznati premoč češki ekipi Usti, ki je slavila s 3:2 in sanj o najboljši dosedanji uvrstitvi na Prague Games je bilo konec.

Po turnirju je trener Gorazd Tomc povedal: »Po prikazanem na tem tekmovanju lahko zaključim, da smo Slovenci v zadnjem letu še nekoliko zmanjšali kakovostni zaostanek za najboljšimi. Veseli me, da se v naši igri kažejo poteze modernega floorballa in smo vse bližje vodilnim v tem športu. V kategoriji B18 smo imeli prvič realno priložnost, da na tem tekmovanju osvojimo medaljo. Nekoliko nam je hrbet obrnila sreča. Zaradi lastnih napak in nezbranosti pa ponujene priložnosti žal nismo izkoristili.«

Seveda velja omeniti odlično in glasno podporo s tribun, kjer so vsem igralcem ob strani stali zvesti navijači in starši, ki so vedno znova uspeli ustvariti pravo tekmovalno vzdušje. Dobra volja je celotno slovensko odpravo spremljala vse dni, zato se seveda tudi z letošnjega turnirja vsi skupaj vračajo polni novih vtisov in izkušenj.

Celoten projekt pa ne bi mogli izpeljati brez sponzorjev, ki znajo ceniti ves trud v našem klubu, na drugi strani pa prav vsi igralci vedo, da brez ustrezne podpre z njihove strani ne bi šlo. Zato se vsem, ki so omogočili celotno odpravo, ter se tudi sami odpravili v Prago, lahko ponovno le iskreno zahvalimo. Brez vas in vaše dobre volje ne bi mogli tako dostojno zastopati slovenski floorball.

Sponzorji projekta “Praga games 2018”: KLEMENČIČ transport, Ključavničarstvo PEKLAJ, OBLAČEK d.o.o., Kontaktni center M, AGRIMAT, SOFER računovodstvo, PINKI fast food, Mesarstvo OBLAK, GORNIK, TEJA JEGLICH design.

pg-2018_2