Insport tudi letos dokazal, da ostaja v samem vrhu slovenskega floorballa, brez podpore staršev in navijačev ter vztrajnih in strokovnih trenerjev pa tega ne bi mogli doseči.

Tudi sezona 2015-2016 se je za naš klub končala izredno uspešno. Brez sramu lahko zapišemo, da ostajamo najuspešnejši klub v floorballu, saj smo letos nanizali ogromno odličnih uspehov in v sedmih ligah, v katerih smo nastopali letos, osvojili medalje v šestih, od  tega pet zlatih in eno bronasto.

Začnimo pri najmlajših U9. Ekipa je v veliki meri sestavljena iz najmlajših članov, med katerimi je tudi nekaj deklet in nekaj igralcev, ki štejejo celo manj kot štiri leta. Vsemu temu navkljub pridno trenirajo in si nabirajo izkušnje in znanje, ki ga v naših trenerjih in njihovih asistentih ne primanjkuje. Žal so letos ostali brez medalje, a ne glede na to smo lahko z njimi zadovoljni.

V ekipi U11 smo letos nastopali z dvema ekipama, pri čemer je ekipa U11A uspela narediti ogromen korak naprej in si prisvojili zlato medaljo s prepričljivimi igrami skozi celotno sezono. 12 zmag na 12 tekmah, vključno s polfinalom in finalom, govori o premoči naših fantov in deklet. Statistika: 176 zadetih in 20 prejetih golov in skupno razlika +156 točk. Ekipa U11B se je letos kalila v znanju in si pridobivala novih izkušenj. Statistika točk in golov pri vseh selekcijah velja za točkovanje po rednem delu.

Enaka slika je v ekipi U13A, ki je sezono prav tako končala s 100-odstotnim izkupičkom in dobljenimi prav vsemi tekmami. 16 tekem in 16 zmag pove vse, prav tako statistika zadetkov:237 zadetih in 36 prejetih golov (+201 točka). Ekipa U13B je sezono končala na 6. mestu z osmimi točkami.

Ekipa U16 – ponovno 100-odstotni izkupiček. Z odličnim delom med sezono so postajali iz tekme v tekmo boljši, v finalu pa dobesedno pometli s tekmeci. Tudi za njih velja enak »recept«: 16 tekem in 16 zmag in gol razlika +184 točk (223 zadetih in 39 prejetih golov v sezoni). U16B so s tremi zmagami in šestimi točkami sezono končali na sedmem, mestu, pri čemer so veliko večino ekipe sestavljali člani selekcije U13.

Ekipa Insporta U19 je bila po lanskem drugem mestu favorit tudi letos, in to vlogo je povsem opravičila. V rednem delu so dobili vseh osem tekem in nato še polfinale in finale.

V 2. SFL smo nastopili z mešano ekipo, v kateri je bila tudi ena igralka in trije bolj izkušeni člani. Recept se je izkazal za odličnega, saj so mlajši lahko igrali skupaj s starejšimi in se učili od njih neposredno na tekmah. Tako smo že krog pred koncem osvojili prvo mesto krog pred koncem rednega dela, saj v drugi ligi ni predvideno igranje končnice. Z 11 zmagami in 22 točkami ter eno samo izgubljeno tekmo smo sezono v 2.SFL končali z gol razliko +68 (108 zadetih in 40 prejetih golov).

V 1. SFL smo ponovili lanski uspeh in zasedli skupno tretje mesto, kjer smo v malem finalu ugnali Olimpijo. Ekipo smo letos korenito prenovili in pomladili, zatorej je ta uspeh še toliko bolj pomemben, saj je po lanski sezoni z igranjem prenehalo kar nekaj ključnih in starejših igralcev, katere so nadomestili predvsem igralci iz selekcije U19, ki pa so zaupano jim nalogo izpolnili v celoti. Po rednem delu smo bili na četrtem mestu in nato v ogorčenem boju s tremi tekmami za las zgrešili veliki finale. A celotna slika je vseeno zelo pozitivna, saj so nekateri mlajši igralci letos prvič okusili igro v najvišji slovenski ligi.

Poleg zlatih medalj in uspehov smo se letos lahko veselili še nekaj priznanj:
– v U16 pa je postal najboljši igralec Luka Peklaj, najboljši vratar pa Jaka Bernik,
– v selekciji U13 imamo najboljšega igralca sezone Maja Omana,
– v U11 je najboljši igralec postal Nejc Peklaj.
– v 2.SFL je najboljši igralec postal Gorazd Tomc,

Ob tem se moramo seveda zahvaliti vsem naši članom, trenerjem, ki so letošnjo Insportovo barko uspešno krmarili skozi sezono, vodstvu kluba in seveda vsem našim podpornikom, predvsem pa staršem, ki nam vedno priskočijo na pomoč tako pri pripravi vsega potrebnega za tekme kot za zvesto navijanje na tribunah. Brez podpore s tribun teh uspehov ne bi mogli doseči, zato še vedno verjamemo, da so gledalci naš sedmi član ekipe na vsaki tekmi. Hvala.