Ligaški sistem je letos nekoliko drugačen. Za naslov državnega prvaka se bosta obe Insportovi moštvi udarili s slovenskimi ekipami v 1. SFL, kot novost pa prihaja IFL – mednarodna floorball liga, ki bo sestavljena iz slovenskih in avstrijskih klubov in sicer: FBC Borovnica, FBK Insport Škofja Loka, Polanska Banda, KAC Floorball, VSV Unihockey in Wiener Floorball Verein. Tako bodo točke, dosežene proti slovenskim ekipam, ki igrajo tako v državnem prvenstvu, kot ligi IFL štele dvojno.

Pri prvi članski ekipi je prišlo do kar nekaj sprememb v sestavi ekipe. Lovro Žnidar se je zaradi študijskih obveznosti odločil, da se pridruži drugi ekipi, priključili pa so se ji igralci, ki so prejšnje leto igrali v drugi članski ekipi: Tevž Bohinc, Blaž Tomc, Lovro Oblak in Luka Peklaj. Prav tako se je dolgoletni kapetan in koordinator ekipe Rok Ritonja odločil predati kapetanski trak, ki sedaj roma na roko Anžeta Burnika. Spremembe se obetajo tudi v trenerskem štabu saj glavni trener Gorazd Tomc za dlje časa odhaja na službeno pot v tujino, zato bo trenersko vlogo prevzel novopečeni kapetan Burnik, njegov pomočnik pa bo Gašper Egart. Anže Burnik je takole strnil vtise pred bližajočo sezono: “Cilji so jasni, popraviti kar se je zalomilo lani v državnem prvenstvu, prav tako pa osvojiti slovensko-avstrijsko ligo IFL. Prišlo je nekaj izredno kvalitetnih mladih igralcev, vesel pa sem tudi, da je jedro ekipe ostalo enako kot v prejšnih letih. Mislim, da so zastavljeni cilj s trenutnim kadrom povsem realno dosegljivi.” Prenovljene Insportovce lahko na delu vidite že 15. septembra, ko  bodo v domači dvorani Poden poskušali odvzeti skalp aktualnim državnim prvakom FBC Borovnica.

Drugo člansko ekipo sestavljajo nekateri reprezentanti U19, ki so bili uspešni na kvalifikacijah v Moskvi, to so: Maj Oman, Jaka Engelman, Luka Podobnik, Jaka Bernik, Anže Bohinc in Matic Reven. Pridružil se jim je še prej omenjeni Lovro Žnidar, glavni trener pa še naprej ostaja Gašper Krajnik. Ekipa igra le v državnem prvenstvu, ne pa tudi v IFL. Tudi B ekipa bo s tekmovanjem pričela 15. septembra, ko bo palice prekrižala z lanskoletnim podprvakom FBK Polanska banda.

Ni kaj dodati, kot da vas povabimo na super floorball soboto, 15. septembra v Športno dvorano Poden, prepričani smo, da boste imeli kaj videti! Vstop na obe srečanji je prost.

foto: Lovro Megušar