Minuli konec tedna so bili na igrišču člani ekip Insporta A v 1.SFL, in U19B v kategoriji U19, obe tekmi pa sta bili proti Žirem. Člani so gladko zmagali z 11:3, U19B pa je skoraj presenetila Žirovce, saj so izgubili s 6:7.

1.SFL

Žiri – Insport A 3:11 (0:1, 2:4, 1:6)

strelci za Insport A: Triler 1+0, Žontar 3+1, Habjan 3+0, Burnik 1+2, Oman 2+1, Proj 1+1, Žnidar 0+3, Ritnja 0+1.

Insport A ima v Idriji, kjer domače tekme igra ekipa iz Žirov, tradicionalno kar nekaj dela, a to pot so se fantje tekme lotili veliko bolj resno. Od prve minute dalje so napadali in držali niti igre v svojih rokah, Žirovci pa so v glavnem poskušali presenetiti s protinapadi. V prvi tretjini je žirovska obramba kar dobro držala naše strelce na primerni oddaljenosti, saj so naši fantje zadeli le enkrat. V drugi tretjini pa se jim je odprlo in so zadevali s streli od daleč in to v najbolj pomembnih trenutkih tekme. Povsem so obrambo domačih nadigrali v tretji tretjini in si priigrali lepo prednost. S to zmago so nekako presekali “idrijski urok”, igra pa je bila povsem drugačna kot še na zadnjem srečanju med obema ekipama. S tem Insport A letos še ni oddal nobene točke in vodi v skupni razvrstitvi.

U19

Insport u19B – Žiri U19  6:7 (1:1, 3:1, 2:5)

strelci za Insport U19B: Reven 1+0, Jezeršek 3+0, Podobnik 1+0, Oman M. 1+3, Podlogar 0+1, Engelman 0+1.

Ekipa Insport u19B se je na domači tekmi na Podnu odrezala odlično. Vsi fantje in dekle (v naših vrstah igra tudi Leja Peklaj) si zaslužijo čestitke za borbeno in aktivno igro, saj se niso predajali v nobenem trenutke srečanja. Skozi celotno tekmo so držali korak z Žirovci, ki so bili v prvih dveh tretjinah kar malce presenečeni nad igro naših mladincev, saj so znali z nevarnimi streli tudi presenetiti sicer dobrega vratarja Žirovcev, v tretji pa so potem tekmeci stopili na plin in pritisnili na naša vrata. Vratar Verbič je odlično opravil svoje delo, našim pa je pošlo nekaj moči, posledično pa so napake v obrambi Žirovci znali izkoristiti. Že podatek, da so Insportovci šesti gol dosegli vsega 18 sekund pred koncem srečanja, pove veliko o njihovi požrtvovalnosti.

Minulo soboto bi morala biti na sporedu tudi tekma v 1.SFL med Insportom B in Zelenci. Srečanje je prestavljeno na drug datum.

p_20180107_190315