Na drugi tekmi polfinalnega kroga je prva ekipa s 7:9 na Vrhniki ugnala aktualnega prvaka Borovnico, Mladi pa so po požrtvovalni tekmi še drugič klonili proti Polanski bandi in se bodo borili za tretje mesto.

1:SF, druga tekma polfinala

Borovnica – Insport  7:9 (1:4, 3:4, 3:1), * z 2:0 v zmagah se je v finale uvrstil Insport

strelci za Insport: Ritonja 1+3, Burnik 1+2, Dagarin 2+0, Triler in Egart 1+1, Oman in Habjan 1+0

Tokratno srečanje med Borovnico in Insportom je bilo diametralno nasprotje prvega polfinalnega obračuna. Že v 1. tretjini je padlo več zadetkov kot na celotni prejšnji tekmi, na srečo Insporta predvsem v borovniško mrežo. V 23. minuti je Triler z lepim prodorom poskrbel za vodstvo s 5:1, vendar se domači niso dali in se hitro približali na -2. Insport je nato popravil svojo igro ter zadel trikrat zapored. Ob koncu tretjine je Pristavec nekoliko omilil prednost. Ko so gostje v prvi minuti zadnjega dela zopet povedli za 5, je kazalo na visoko zmago Ločanov, a številne izključitve na obeh straneh so bolje dele domačim. Petrič, Rot in Vehovec so vsak s po enim golom tekmo znova naredili zanimivo. Vseeno pa je Insport mojstrsko zaprl poti do vrat odličnega Koširja in se po dveh sezonah spet uvrstil v finale državnega prvenstva, ki se bo tokrat igralo na 2 zmagi.

Insport Mladi – Polanska banda  6:12 (2:2, 1:7, 3:3), * z 2:0 v zmagah se je v finale uvrstila Polanska banda

strelci za Insport Mladi: Tomc B. in Šubic 1+0, Bohinc 2+0, Peklaj 2+1, Oblak L. 0+2, Žnidar 0+1.

Naši Mladi so na prvi tekmi skoraj pripravili presenečenje in tudi na drugi se niso pustili tako zlahka ugnati, posebej v prvi tretjini so bili enakovreden nasprotnik, medtem ko je vratar svoje delo v golu opravil odlično, enako pa velja za drugega vratarja, ki je v gol stopil na sredini druge tretjine. A prve težave so se začele v drugi tretjini, ko so Polanci bolj pritisnili na naš gol in prisilili obrambo v nekaj napak, ki pa so povzročile, da so Polanci ušli na neulovljivo prednost. V tretji tretjini so se stvari malce umirile in smo uspeli še nekajkrat zadeti, a za več je enostavno zmanjkalo sreče in moči. Vseeno so se Mladi na obeh polfinalnih srečanjih prikazali v dobri luči, z borbeno igro so pokazali, da se razvijajo v odlično ekipo, zato lahko rečemo le glavo gor, pred njimi sta zdaj še najmanj dve tekmi za tretje mesto proti prav tako močni Borovnici.