Insport je na igrah United World Games Beljaku v floorballu nastopil s tremi ekipami in prav vse tri so na koncu osvojile zlate medalje. S tekmeci iz Avstrije, Nemčije in Švice so opravili kot po tekočem traku in na skupaj osemnajstih tekmah 16-krat zmagali. Najbolj pomembne pa so bile seveda zmage na finalnih srečanjih.

Tekmovanja v floorballu na UWG je organizator pripravil v Beljaku v dvorani St. Martin, Insportovi fantje pa so nastopili z ekipami U13, U15 in U17. Poleg strokovnega vodstva (Gorazd Tomc, Jani Šubic in Gašper Triler) je fantom še kako pomagal bučna podpora s tribun, saj so naši navijači in podporniki zvesto stiskali pesti za dobre rezultate, in tudi njim gre velika zahvala za odlično izpeljan in predvsem z Insportovega stališča odigran turnir.

»Ob prijavi na United World Games 2017 z Janijem in Gašperjem nismo natančno vedeli kakšen rezultat lahko pričakujemo od svojih fantov na takem tekmovanju. Predvsem zato, ker nismo poznali nasprotnikov. Ko pa je bilo jasno, da Skandinavcev v Avstrijo ne bo, je bil cilj postavljen: sodelovanje v vseh treh finalih, potem pa kar bo, pač bo,« je povedal trener ekip Gorazd Tomc.

Poudariti je potrebno, da so za izpolnitev zastavljenih ciljev bili fantje pripravljeni po koncu državnega prvenstva mesec in pol trdo trenirati. Niti dež na kondicijskih treningih niti visoka vročina v dvorani jih nista ovirala in jima jemala motivacije, na kar smo lahko v klubu še posebej ponosni. »V odlični formi smo se tako odpravili v Beljak. Že prvi dan je pokazal, da so bili cilji postavljeni realno, saj smo od enajstih tekem samo eno zmago v kategoriji U15 prepustili domačinom ter si tako praktično že prvi dan priborili vsa tri finala. Tudi drugi dan smo začeli suvereno. Le v zadnjem krogu rednega dela v kategoriji U17 smo, podobno kot dan prej v U15, odigrali taktično rezervirano tekmo, tokrat proti ekipi VSV Beljak in izgubili z minimalno razliko, a dodobra preučili taktiko nasprotnika. Tudi v tem primeru smo vedeli, da bo ta ekipa naš nasprotnik v finalu,« še dodaja Tomc.

 

U13, finale

Insport – VSV  7:2

Vsi rezultati in končni vrstni red: http://www.unitedworldgames.com/en/tournament/results_2017/?sport=Floorball&id=68

Med vsemi tremi ekipami je po rednem delu največ zanesljivosti in prepričanosti v uspeh vlivala ekipa U13, kar so fantje potem z zmago v finalu tudi potrdili. Odigrali  so brez večjih težav, razen nekaj uvodnih minut, in so kontrolirali potek igre na igrišču ter zasluženo premagali vrstnike iz Beljaka.

 

U15, finale

KAC – Insport 3:5

Vsi rezultati in končni vrstni red: http://www.unitedworldgames.com/en/tournament/results_2017/?sport=Floorball&id=69

V kategoriji U15 se je bilo nasprotnika iz Celovca potrebno lotiti bolj previdno, saj se je v rednem delu pokazal kot najmanj enakovreden, če ne celo za odtenek boljši od naše ekipe. V finalu so jih fantje v rumenem presenetili s povsem drugačnim pristopom kot v rednem delu. Od prve minute dalje so zaigrali borbeno, zavzeto, nepopustljivo, tako kot ti sicer znajo. Igralcem iz Celovca so v igri preprečili vse tisto, v čemer so na prvi tekmi dominirali in tudi ta zmaga je odšla v Loko.

 

U17, finale

VSV – Insport 4:8

Vsi rezultati in končni vrstni red: http://www.unitedworldgames.com/en/tournament/results_2017/?sport=Floorball&id=70

V zadnjem srečanju turnirja smo se v kategoriji U17 še drugič v istem dnevu pomerili z ekipo VSV Beljak. To pot pa prostora za taktiziranje ni bilo več, zato je bilo kaj kmalu jasno, da  so Insportovci  premočni za nasprotnika. »Tekmo smo imeli povsem pod nadzorom, a smo si dve minuti pred koncem privoščili neumno 5-minutno izključitev. S tem smo omogočili nasprotniku, da je prepolovil našo prednost štirih zadetkov. Z malo sreče smo razliko ohranili in potem v sklepnem delu tekme z dvema zadetkoma z igralcem manj zmago vseeno potrdili,« je finale U17 ocenil Gorazd Tomc.

 

Udeležbo Insporta na United World Games v Beljaku lahko opišemo le z besedo: neponovljivo. Slavili smo v vseh treh kategorijah, nanizali 16 zmag na osemnajstih tekmah. Skupaj smo dosegli 150 zadetkov in jih prejeli le 56. »Imeli pa smo tudi  fenomenalno podporo s tribun. Mirno lahko rečem, da smo spet jasno pokazali, da smo eden vodilnih floorball klubov v tem delu Evrope,« še meni Tomc.

Vse tri ekipe zdaj čaka naslednji turnir in sicer Praga Games, ki bo na sporedu med 10. in 14. julijem.

 

foto: Tone Podobnik

več fotografij sobotnega in nedeljska dogajanja najdete na naši facebook strani

https://www.facebook.com/pg/FloorballInsport/photos/?ref=page_internal