Ekipa Insporta B15, ki je štela deset igralcev in enega vratarja, se je tudi letos podala na enega največjih mladinskih turnirjev Prague Games. V konkurenci 56 ekip v kategoriji B15 zasedli vrhunsko 5. mesto in si s tekmo v 1/4 finala priigrali enega največjih uspehov kluba v mladinskih selekcijah.

V 1/4 finalu so sicer izgubili proti kasnejšemu zmagovalcu turnirja, a vse prejšnje zmage proti češkim, švedskim in švicarskim ekipam, so pokazale da premorejo fantje izredno veliko talenta in močne volje ter jeklenih živcev. Brez ustreznih treningov v Škofji Loki v domači dvorani Poden, pod vodstvom trenerja Gorazda Tomca, Janija Šubica in asistentov Gašperja Trilerja, Luke Peklaja ter Gašperja Dagarina, ta uspeh seveda ne bi bil mogoč. Ter da ne omenimo našega zvestega “šestega igralca” – staršev, ki so v Pragi tudi to pot stali ob strani ekipi in znali s športnim navijanjem narediti še boljše vzdušje v ekipi.

Prav vsi člani in starši si za ta uspeh prislužijo največje pohvale. Po turnirju pa je Gorazd Tomc povedal: “Glede na to, da smo v četrtfinalu izgubili s kasnejšim prvakom B15 naredi zgodbo letošnje ‘Prage’ še toliko bolj popolno. Končno peto mesto je res vrhunsko in potrjuje kvalitetno delo z mladimi v klubu. Razmišljam pa kako bi bilo v četrtfinalu, če bi tudi mi imeli na turnirju na razpolago tri napade kot ostale večje ekipe in ne bi plačali davka na utrujenost… Kakorkoli. Ponosno se vračamo v Škofjo Loko, prestolnico slovenskega floorballa. Na tem mestu še enkrat čestitam igralcem za borbenost in pristop. Posebna zahvala gre navijačem, ki so nam v vseh dvoranah ustvarili okolje, kot da bi igrali v doma v Loki.”

pg2 pg14 pg13 pg24pg10 pg17 pg26 pg27 pg28