1SFL & IFL, 4. krog, 6.10.2018, Trata:

FBK Polanska banda 3:11 FBK Insport Škofja Loka A

STATISTIKA TEKME

FBK Insport A je tokrat v palice v “gosteh” prekrižal z rivali iz Poljanske doline FBK Polanska banda. Tekma je štela dvojno, tako za točke mednarodne IFL lige kot tudi za točke slovenskega državnega prvenstva.
Insportovci so že takoj na začetku tekme prevzeli pobudo na igrišču, in prav tako hitro tudi povedli, v 2. minuti je zadel Blaž Tomc. Veš čas so Ločani držali visok ritem in bili od nasprotnika boljši v vseh elementih igre. Ob koncu prve tretjine je sledila izključitev na strani Polanske bande, ki jo je v gol pretvoril Triler in postavil rezultat tretjine 3:0. Na začetku druge tretjine je sledila izključitev na strani Insportovcev, kar je z lepim golom kljub igralcu manj po prodoru izkoristil Žontar. Ločani so nadaljevali v visokem tempu in še naprej polnili mrežo nasprotnika ter lepo izkoriščali tudi igre z igralcem več, vendar pa je na igrišču šlo vedno bolj na nož. To se je pokazalo ob koncu druge tretjine, ko sta Pustavrh(FBK Polanska banda) in Žontar (FBK Insport) prejela 2+10 minut zaradi nešportnega obnašanja. Sledila je igra 4 na 4 in 4 na 3, ki se je zavlekla tudi v tretjo tretjino. Strasti so se počasi umirile, Insport pa je v zadnji tretjini zadel še dvakrat ter tako postavil končni izid tekme 3:11.
Ločani so se tako še bolj utrdili na vrhu lestvic tako IFL lige, kot državnega prvenstva, kjer ohranjajo 100 odstotni izkupiček zmag.