Polanska banda – Insport Škofja Loka 5:8 (1:1, 2:3, 2:4); Insport vodi v finalu z 1:0
Strelci za Insport: Oman in Žontar 2+0, Dagarin 1+1, Habjan 0+2, Prevodnik in Dolenc 1+0, Burnik, Egart in Ritonja 0+1

Insport si je po dveh sušnih sezonah zopet priigral nastop v finalu 1. SFL. Prvo poglavje (igra se na 2 zmagi) je bilo odigrano v nabito polni dvorani Trata, kjer so si navijači obeh ekip kompromisno razdelili tribuno na polovico, igralci pa so v izjemnem vzdušju prikazali odlično partijo. Polanci so dobro začeli svoj 3. zaporedni finale in z visokim pokrivanjem prisilili goste v številne slabe podaje in neizdelane izhode. Po eni izmed napak Ločanov je Kožuh z lepim strelom povedel modre v vodstvo. Insport se ni obotavljal in z igralcem več je Oman poskrbel za izenačenje. Domači so še naprej vršili pritisk na obrambo Insporta, ki je naslednjič klonila v 23. minuti. 7 minut kasneje je Oman še drugič izenačil po šolsko izvedenem protinapadu. Insportovci so počasi le prihajali do svoje igre, za nov dvojček zadetkov je tokrat poskrbel Žontar, vmes se je med strelce znova vpisal Kožuh. Pred 3. tretjino je bil tako rezultat 3:4  za Insport. V 48. minuti je Triler povečal prednost, vendar se Polanska banda ni dala. Evidentno razpoložena Vrtačnik in Kožuh sta kmalu poravnala izid. 6 minut pred koncem je prišlo do daljše prekinitve zaradi poškodbe sodnika. Nenadejan odmor je očitno bolj koristil Ločanom. Dagarin je izkoristil podajo Burnika in z “backhand” udarcem poslal žogico pod prečko. Polanci so v želji po podaljšku nadomestili vratarja s 6. igralcem v polju, kar pa se jim je maščevalo, saj sta Prevodnik in Dolenc s streloma globoko s svoje polovice zadela nebranjena vrata.

2. tekma za 1. mesto bo v soboto, 8.4. ob 13:30 v dvorani Poden.

 

Borovnica – Insport mladi: 8:0; Borovnica vodi v dvoboju za 3. mesto z 1:0

Na gostovanju v Vrhniki in prvi tekmi za tretje mesto pa se ekipa Insport Mladi ni odrezala najbolje. Po sicer zelo dobrih predstavah v polfinalu proti Polanski bandi, ki so pokazale da ekipa zna igrati in predstavlja ekipo, ki bi lahko tudi prišla do tretjega mesta, pa je v Vrhniki pokazala popolnoma drug obraz.
Tekma se je začela zelo zanimivo tudi s priložnostmi iz strani gostov kot tudi domačih, toda le slednji so v 10. minuti zadeli in povedli z 1:0. Kljub izključitvi na strani Borovnice pa Insport Mladi niso uspeli izenačiti in prva tretjina se je končala z golom prednosti domačih.
V drugi tretjini so domači po golu v drugi minuti še povečali prednost in s kombinatorno igro postali prevelik zalogaj za goste, ki sicer ob redkejših priložnostih niso zadeli in pustili, da je Borovnica ušla na prednost petih golov.
V zadnji tretjini so se gostujoči igralci le malce prebudili in močno napadli, toda žogica ni našla poti v mrežo, saj so bili streli premalo natančni. Ob še treh golih domačih je bil tako na koncu rezultat 8:0 in bo Borovnica odšla na gostovanje s prednostjo 1:0 v zmagah.
Iskanje razloga za tako pusto predstavo Mladih je zdaj nepotrebno, saj se morajo fantje zbrati in pripraviti na naslednjo tekmo ter spet dokazati, da kljub mladosti večjega dela ekipe predstavljajo močnega tekmeca v dvoboju za 3. mesto.

2.  tekma za 3. mesto v soboto, 8.4. ob 16:00 v dvorani Poden.