Insportu se je po lanskem izpadu obeh članskih ekip v polfinalu, uspelo uvrstiti v finale letošnje izvedbe državnega prvenstva.
V polfinalu se je Ločanom zoperstavila Olimpije iz Ljubljane, ekipa iz prestolnice je po rednem delu dosegla 4. mesto na lestvici.Polfinale se je, tako kot je v navadi, igralo na 2 zmagi, Insport je potreboval le 2 tekmi, ki sta bili odigrani pretekli vikend.

Polfinale 1.SFL, Škofja Loka 30.3.2019
FBK Insport Škofja Loka 11:1 FBK Olimpija

STATISTIKA TEKME

Ločani so v tekmo vstopili z jasnim ciljem in že takoj na začetku tekme prevzeli pobudo. Na nasprotni strani je Olimpija postavila trdo obrambo in s tem Insportovcem povzročala veliko težav, predvsem v zadnji fazi igre. Do prvega gola je minila skoraj cela prva tretjina, ko je naposled zadel Proj. V drugi tretjini se je Insportov “stroj” do konca ogrel in začel polniti mrežo nasprotnikov, tako pa nadaljeval tudi v tretji ter tako prepričljivo dobil prvo tekmo.

Polfinale 1.SFL, Škofja Loka 31.3.2019
FBK Olimpija 2:7 FBK Insport Škofja Loka

STATISTIKA TEKME

Ponovno so gostje iz Škofje Loke tekmo začeli sanjsko, in do 10 minute je na semaforju pisalo 4:0 v korist gostov. Nato pa so se začele številne nepotrebne izključitve, groba igra, ter nešportno obnašanje tako ene kot druge ekipe. To so bolje izkoristili domačini iz prestolnice, ki so po koncu druge tretjine uspeli znižati na 2:4. V tretji tretjini se je igra ponovno umirila, Ločanom pa je uspelo še nekajkrat zadeti, se odlepiti na varno razdaljo in tako pripeljati tekmo varno do konca.

Insport še čaka na nasprotnika v finalu, ki bo 13. aprila v Športni dvorani Poden (več informacij sledi). V drugem polfinalu se merita Polanska Banda in Borovnica. Trenutno z 1:0 v zmagah vodijo Polanci.

FOTO: Matic Ritonja