Finale IFL, Škofja Loka 2.3.2019
Insport Škofja Loka – VSV Beljak  6:4 (0:1; 3:0; 3:3)
STATISTIKA TEKME

Prva sezona IFL po 16 letih je postregla z zanimivi tekmami skozi celotni redni del tekmovanja, vrhunec pa je dosegla s finalom, kjer sta si nasproti stala Insport in VSV. Gostje iz Beljaka so se z dobro tekmo v polfinalu kvalificirali v finale, in od prvega sodnikovega piska dalje dali jasno vedeti, da jih zanima le zmaga. Insportovci, ki so celotno sezono igrali več kot odlično, so šele v drugi tretjini našli odgovor na napade Beljačanov, saj so gostje povedli že v drugi minuti srečanja. Kot se je pogosto dogajalo to sezono so Ločani svojo »mašinerijo« počasi in zanesljivo spravljali v pogon iz minute v minuto. Vratar Beljaka je odlično obranil veliko nevarnih strelov, o razmerju moči govori tudi statistika strelov na vrata, kjer so bili veliko bolj marljivi pri Insportu. Ko je v drugi tretjini že kazalo, da so Insportovci le zlomili obrambo Beljaka, so jim ti v začetku tretje tretjine z dvema hitrima zadetkoma ponovno odgovorili in izenačili, kar je obetalo peklensko nadaljevanje zadnje tretjine. In gledalci, ki so se zbrali v dvorani Poden, so imeli kaj videti. Z dvema zadetkoma Insporta se je nato jeziček na tehtnici spet obrnil Ločanom v prid, Beljak pa je ulovil gol priključka z igralcem več. Vsega štiri sekunde pred koncem pa je Luka Peklaj iz kazenskega strela nato hladnokrvno matiral vratarja Beljaka in postavil končnih 6:4 za Insport.

oe5a1385-min
V prvi vrsti gre pri tem uspehu Insporta omeniti »mlado trojico« Peklaj-Oblak-Tomc, saj je Luka Peklaj zadel kar trikrat in dvakrat podal, Blaž Tomc je na tem srečanju zadel enkrat in enkrat podal, Lovro Oblak pa se je dvakrat vpisal med strelce. A brez požrtvovalnosti in velike volje do zmage vseh članov ekipe se Insportovci ne bi mogli veseliti naslova prvaka. Ne smemo tudi pozabiti našega strokovnega štaba, trenerja Gorazda Tomca in Janija Šubica, ki sta uspešno krmarila Insportovo barko skozi celotno sezono IFL.
Zmaga in osvojitev naslova prvaka IFL Insporta sta sicer povsem zaslužena, a je bilo to pot za ta uspeh potrebnega veliko truda in ogromno energije, saj so Beljačani skozi celotno srečanje znali ogrožati vrata Eržena. In to finalno srečanje je le še en dokaz, da je bila ustanovitev lige IFL zadetek v polno.

oe5a0981-min
Še enkrat se moramo zahvaliti tudi vsem našim pokroviteljem, podpornikom in zvestim gledalcem, ki so bučno proslavili to lovoriko in so z glasnim in športnim navijanjem dajali našim fantom prepotrebne moči da so stopili na najvišjo stopničko letošnjega prvenstva IFL. Hvala tudi vsem članom kluba, ki so sodelovali pri organizaciji finala in Vidu Erženu, Maticu Poljanšku, Lenartu Megušarju, Maticu Ritonji ter KK Skofja Loka, ki je svojo ligasko tekmo prestavil in s tem omogocil, da se je finale odigralo v pozno popoldanskem terminu.

foto: Matic Ritonja