Na “domačem” turnirju v Škofji Loki so se naši mladinci v selekciji U11 in U16 odrezali odlično. Predvsem izstopajo vedno boljše igre članic in članov U11, v U16 pa sta obe ekipi prikazali borbeno igro. Za zelo dobro izpeljan turnir se zahvaljujemo tudi prizadevnim staršem, ki nam vedno stojijo ob strani.
“Prvo tekmo proti Borovnici smo dobro začeli, prav tako smo tudi nadaljevali. Kmalu smo si priigrali kar lepo prednost. Zadevali smo še vse do zadnjih minut in tako visoko zmagali,” je dogajanje na Podnu strnil Gašper Dagarin. Na drugi tekmi proti ekipi iz Žirov so imeli naši junaki sicer premoč na igrišču, a nikakor niso uspeli zadeti, na drugi strani so bili Žirovci  iz dveh hitrih protinapadov v prvem polčasu dvakrat uspešni. Nato se je v drugem polčasu Insportovcem  končno odprlo in so uspeli izenačiti.
Ravno obratno pa je bilo na tekmi proti močni ekipi Zelencev: “Če smo na prejšnji tekmi mi diktirali tempo igre, je imel tokrat glavno pobudo nasprotnik. Zato pa so se naši igralci toliko bolj potrudili v obrambi, kjer so morali zares garati. In čeprav je Zelencem uspelo nekajkrat zadeti, smo s hitrimi protinapadi in natančnimi streli od daleč držali priključek. Minuto pred koncem tekme pa nam je uspelo zadeti za izenačenje na 5:5.” je tekmo opisal Dagarin. A takoj po izenačenju je sledila prava “peklenska” minuta – Zelenci so poizkušali z vseh strani, od daleč in iz bližine, na drugi strani je le malo manjkalo da bi iz protinapada za zmago zadeli Insportovci. “Ob zvoku sirene smo si kar oddahnili. So si pa to točko naši fantje in dekleta zagotovo pošteno zaslužili,” je še povedal Dagarin.

Rezultati U11:
Insport – Borovnica 12:5
Insport – Žiri 3:3
Insport – Zelenci 5:5
Pri selekciji U16 sta obe ekipi U16A in U16B po dvakrat stopili na parket. Ekipa A je dobesedno zmlela Olimpijo s 17:2, ko so fantje narekovali oster tempo od prve minute dalje. Proti Polanski bandi pa so imeli nekaj več dela, saj so na koncu slavili s 6:4. “Polanska banda je začela tekmo zelo odločno in kar malo presenetila naše fante, kar je pomenilo tudi njihovo vodstvo 2:4 po prvem polčasu. Naši igralci so predvsem zamujali v obrambi, v napadu pa jih je v obup odlična vratarka Tina Čemažar. Zato so v drugem polčasu krenili še bolj napadalno in pripravili pravo obleganje vrat Polanske bande. Vse poizkuse Polancev iz protinapadov je blokiral vratar Jaka Bernik, ki je na trenutke branil tudi nemogoče. In že dejstvo, da smo drugi polčas dobili z delnim rezultatom 4:0, pove veliko, verjamem pa, da so v tem srečanju zelo uživali tudi gledalci,” je tekmo ocenil trener Jani Šubic.

Mlajša ekipa B pa je morala na prvem srečanju priznati premoč Olimpiji, ki je našim fantom ušla na udobno prednost že v prvem polčasu. Zato Insportovcem v drugem polčasu ni preostalo drugega kot igra na vse ali nič, a se jim račun žal ni izšel. “Zmanjkalo nam je tudi malo športne sreče v ključnih trenutkih, ko smo prišli na dva gola zaostanka. Na koncu smo poskušali še brez vratarja in dobili še en gol na prazna vrata. Naši fantje se niso držali navodil in so bili prepozni pri blokiranju strelov, v napadu pa so bili zelo neučinkoviti,” je dodal Šubic.

Proti Žirem pa so potem pokazali povsem drugačen pristop do igre. Bili so odlični v napadu, medtem pa je bilo še nekaj pomanjkljivosti v obrambi pri blokiranju nasprotnikovih strelov. Tekma je bila vseskozi izenačena in temu primerno je sledilo nekaj napetih zadnjih minut. “Pri rezultatu 5:5 so Žirovci v zadnji minuti najprej zadeli okvir vrat, naš Luka Podobnik pa je z odličnim strelom 44 sekund pred koncem povedel našo ekipo v vodstvo. Ekipa iz Žirov je poskušala na koncu tudi brez vratarja, kar pa je izkoristil Gal Šardi in z zadetkom v prazno mrežo potrdil našo zmago,” je povedal Jani Šubic.

Po oceni obeh trenerjev je bil turnir zelo dobro organiziran, za kar gre zasluga tudi izredno prizadevnim starše, ki so pomagali pri pripravi igrišča, vzdušje v dvorani je bilo odlično, videli pa smo zelo zanimive in tekme v pravem športnem duhu.

Rezultati U16:

Olimpija – Insport A  2:17 (2:9, 0:8),

strelci za Insport: Bogataj Ž. (6+0), Tomc Bl. (2+2), Krajnik J. (2+0), Oman M. (3+4), Reven (2+1), Peklaj Lu. (1+1), Žgur (1+2) in Engelman (0+1).

Polanska Banda – Insport A  4:6 (4:2 , 0:4),

Olimpija – Insport B  6:3 (3:0, 3:3),

strelci za Insport: Triler J. (1+1), Podobnik Lu. (1+0), Peklaj N. (1+0), Nastran Ž. (0+1).

Insport B – Žiri  7:5 (4:4, 3:1),

strelci za Insport: Nastran Ž. (2+0), Jezeršek (2+0), Novak (1+0), Podobnik Lu. (1+1), Šardi (1+1), Peklaj N. (0+2).

foto: T. Podobnik