Obe članski ekipi odnesli zmago. U19B je po dobri tekmi priznala poraz proti Žirom, na mladinskem turnirju U13 in U9 pa so se naši fantje in dekleta odrezali zelo dobro.

Insport B – Žiri  14:1 (6:0, 4:0, 4:1)

strelci za Insport: Oblak 3+4, Tomc G. 2+1, Žnidar 1+0, Blažič 1+0, Tomc B. 5+0, Dagarin 1+1, Bohinc 1+0, Peklaj L. 0+6.

Prvi so ta konec tedna na parket stopili člani Insporta B v 1. SFL. Na Podnu so gostili ekipo iz Žirov in jih visoko premagali s 14:1. Po prvih “otipavanjih” so naši fantje prestavili v višjo prestavo, obranili celo prednost Žirovcev z igralcem več, kar jih je dodobra zbudilo in potem dosledno napadali vrata Žirovcev. Prvo tretjino so tako dobili s 6:0, in nato nadaljevali v enakem tempu, medtem ko so Žirovci vseeno prihajali do lepih priložnosti predvsem v protinapadih, a so jih naši vratarji (na tekmi smo imeli tri, ki so se menjavali po tretjinah) uspeli krotiti. V tretji tretjini in pri visokem vodstvu so nato naši fantje malce upočasnili tempo in s tem je tudi padla koncentracija, ob nespretni menjavi pa so Žirovci prišli do neoviranega strela in tudi z nekaj sreče uspeli doseči častni gol.

Olimpija –  Insport A 6:9 (1:4, 1:3, 4:2)

Ločani so v prvih dveh tretjinah opravičili vlogo favorita in z dolgimi napadi so pletli mrežo okoli vrat vratarja Olimpije in da ga sedemkrat tudi premagali. Po visokem vodstvu je v naših vrstah malce padla volja in v z zadnjih 20 minutah je Olimpija z borbeno igro prišla do številnih protinapadov in ublažila poraz. “Na naši drugi letošnji tekmi smo se pomerili z Olimpijo, ki je letos precej prevetrila igralsko zasedbo. Tekmo smo začeli z visokim pritiskanjem na Olimpijine branilce in jim tako preprečevali organizacijo napada. To se nam je  obrestovalo saj smo v prvi tretjini zadeli štirikrat, v drugi pa trikrat. Tako smo po dveh tretjinah vodili z 2:7 in imeli dogajanje na igrišču pod nadzorom. Nato pa smo v tretji tretjini močno popustili, Olimpija pa je s konstantnimi protinapadi uspela omiliti poraz. Na koncu smo dobili to, kar smo želeli, zmago in dve novi točki, a z igro v tretji tretjini le ne moreno biti zadovoljni. A v ekipi smo odločeni, da se bo to v prihodnje spremenilo,” je povedal naš igralec Anže Habjan.

Insport U19B – Žiri 3:5 (0:1, 2:0, 1:4)

Strelci za Insport: Jezeršek 2+1, Reven 1+0, Oman M. 0+1.

Srečanje na Podnu je bilo za ekipo U19B zanimiva preizkušnja. Na srečanju so se pokazali kot trd tekmec, saj so se morali igralci Žirov kar potruditi za zmago. Vmes so naši fantje in dekle vodili še s 3:1, v zadnji tretjini pa je zmanjkalo nekaj moči, kar pomeni, da lahko na naslednjih srečanjih tudi zmagajo.

Mladinski turnir U13 in U9

V selekciji U13 letos nastopamo z dvema ekipama, U13A je to pot na prvem turnirju zabeležila dve visoki zmagi, U13B pa dva poraza. Vseeno so se zelo dobro odrezali, posebej na tekmi proti Zelencem, ki so jo za las izgubili, a pomembno je, da vsi igralci in igralke čim več igrajo in si tako nabirajo izkušnje, ki jih bodo unovčili v bližnji prihodnosti, zato ne velja obupati ampak še bolj zavzeto trenirati. Noben poraz namreč ne more zlomiti naše dobre volje in odločenosti. Ekipa U13A pa je rutinirano s kombinatorno igro razorožila oba tekmeca.

U13
Insport U13B – Zelenci 6:8
Insport U13A – Polanska banda 13:1
Insport U13B – Borovnica 0:20
Zelenci – Insport U13A 0:21

Ekipa U9 pa je svoje delo opravila z odliko. Naši najmlajši napredujejo iz leta v leto in so zdaj vzeli mero Polanski bandi, morali pa so priznati premoč Mojstrani A, proti kateri je bil dolgo časa rezultat neodločen. Za prikazano igro in trud si zaslužijo vse pohvale.

U9
Insport – Polanska banda 13:5
Mojstrana A – Insport 10:5

img_6644

img_6649

img_6656

p_20171111_145440