Minulo nedeljo so se naši najmlajši igralci mudili na 3. turnirju sezone v Žireh. Domov so prinesli eno zmago in tri poraze, a po besedah trenerja Gašperja Dagarina ni manjkalo dosti, da bi bil naš izkupiček precej večji: “Na tem turnirju smo imeli manjšo težavo, kar nekaj naših igralcev je bilo odsotnih zaradi bolezni. Prvo tekmo proti Žirovcem smo začeli zelo dobro, zato smo ob polčasu celo vodili z 2:4, žal pa nato v drugem polčasu zelo hitro prejeli tri zadetke. Fantje in dekle pa so še naprej igrali dobro in ni veliko manjkalo, da bi, potem, ko smo prejšnji mesec na Podnu premagali ekipo Zelencev, padli še Žirovci. Smo pa imeli več sreče na naslednji tekmi, ko so nam nasproti stali Zelenci. Če smo namreč prvo tekmo izgubili le za en gol, smo tokrat zgolj za enega zmagali.”
Na tretji tekmi, ponovno proti ekipi iz Žirov, je le-ta prikazala boljšo igro in zasluženo zmagala. Našim igralcem se je namreč že poznalo, da so utrujeni, saj so bili na igrišču precej dlje časa kot ponavadi, po mnenju trenerja Dagarina pa to ne bi smel biti izgovor.
“Utrujenost je svoj davek pobrala tudi na zadnji tekmi, ko smo se še drugič pomerili z ekipo iz Zgornjesavske doline. Po tem, ko smo že vodili s 3:1, smo v zadnji minuti prvega polčasa prejeli dva hitra zadetka; za izenačenje so Zelenci zadeli celo v zadnji sekundi polčasa. V drugem polčasu pa so oboji poskušali zadeti, igralci Zelencev so bili uspešni enkrat, nam pa žal ni uspelo. Ta tekma je spet bila zgodba zase, ki bi se prav tako hitro lahko prevesila v povsem drugo smer.”

Na tem turnirju smo torej videli, da so naši najmlajši junaki že zelo zmanjšali oziroma izničili zaostanek za obema nasprotnikoma ter da je vsakdo premagljiv. “Upam, da bomo na naslednjem turnirju, ki ga januarja gostimo v dvorani Poden, to tudi dokazali,” je še dodal Dagarin.

Rezultati:

Žiri – Insport 5:4  
Insport – Zelenci 4:3
Insport – Žiri  5:8
Zelenci – Insport  4:3  
foto: FBC Žiri