Škofjeloški floorball tudi pri mladincih osvaja veliko uspehov. Letos smo v vseh kategorijah osvojili medalje, imamo tudi najboljšega igralca in najboljšega vratarja sezone v U16.

Tokrat je bil sklepni turnir v mladinskih kategorijah organiziran v Škofji Loki v dvorani Poden, v kateri se je trlo gledalcev, ki so s tribun podpirali mlade floorballiste.

»Turnir je bil odlično organiziran, vzdušje na tribunah je bilo fenomenalno, tu so bili najglasnejši pred vsem navijači iz Kranjske Gore, ki se jih je nabralo zelo veliko število, pa tudi ostali igralci in igralke so imeli dobro podporo iz tribun. Na koncu smo lahko zelo veseli, da je za mladinski turnir toliko zanimanja in podpore staršev, katerim bi se ponovno rad zahvalil za pomoč pri pripravi in organizaciji turnirja,« je pripravo turnirja strnil trener mladinskih selekcij Jani Šubic.

Po njegovih besedah smo v klubu lahko zadovoljni z letošnjo mladinsko sezono saj smo ponovno v vseh kategorijah osvojili medalje: U16A je sezono končala kot prvak s prav vsemi zmagami v sezoni, U13, U11 in U9 so bronaste, U16B pa je osvojila četrto mesto. »Mogoče smo na začetku sezone pričakovali več, kar je normalno, vendar so fantje dali vse od sebe in na koncu je bil to tudi naš realen domet. Imamo pa zato najboljšega vratarja (Aljaž Verbič) in strelca (Blaž Tomc) v kategoriji U16, se pravi, da se nam ni potrebno bati za prihodnost floorballa v Škofji Loki. Iskrene čestitke vsem igralcem in obema trenerjema Gašperju Dagarinu in Gašperju Trilerju za odlično opravljeno delo skozi celo sezono,« je še dodal Jani Šubic.

 

Tekma za tretje mesto U13

Insport – Borovnica 8:6 (6:1, 2:4)

strelci za Insport: Šardi 3+0, Bogataj L. 1+1, Kožuh 1+0, Triler J. 1+0, Šmid 1+0, Nastran 1+0, Peklaj N. 0+3, Podobnik A. 0+1, Tomc Bo.  0+1

Naši fantje so v srečanje stopili tako kot so se dogovorili: z izredno čvrsto obrambo in hitrimi protinapadi, rezultat je bilo vodstvo 6:1 po prvem polčasu. Potem pa so v drugem polčasu, po že znanem receptu, padli v igri in tekmeci so znižali rezultat na 6:5. Na srečo pa se tokrat ni ponovila polfinalna tekma, kjer smo izgubili pomembno tekmo, saj so stvari so v svoje roke vzeli fantje iz prvega napada (Šardi, Nastran, Peklaj N.) in zadeli še dvakrat za končnih 8:5. Na koncu čestitke vsem našim igralcem, tudi tistim, ki so tokrat ostali na tribuni kot gledalci, ekipa namreč šteje 18 članov, za pogumno in tokrat tudi zrelo igro v ključnih trenutkih, ekipi iz Borovnice pa se zahvaljujemo za športno in izredno zanimivo tekmo.

 

Tekma za tretje mesto U16

Insport B – Polanska Banda 2:10 (2:5, 0:5)

Strelci  za Insport: Podobnik L. 1+1, Peklaj N. 1+1

Tekma za tretje mesto je bila že v osnovi zelo velik uspeh za fante U16B, ki je zelo mlada tako po letih kot tudi po izkušnjah (štirje fantje so pred to tekmo odigrali tekmo v tekmovanju U13). Polanska Banda tokrat ni pustila niti malo možnosti za kakšno presenečenje in imela srečanje pod nadzorom od prve do zadnje minute, kljub temu pa so naši fantje pustili dober vtis, pred vsem vratar Aljaž Verbič, ki je celo sezono odlično opravljal svoje delo in bil tudi nagrajen za najboljšega vratarja v kategoriji U16. Trener Šubic je zadovoljen tudi s četrtim mestom, ki je za to ekipo res lep rezultat, kljub temu pa ostaja malo grenkobe, ker je bila v igri bronasta medalja.

 

 

Tekma za prvo mesto U16

Insport A – Zelenci 11:4 (7:2, 4:2)

strelci za Insport: Tomc Bl. 6+1, Peklaj L. 2+4, Oblak 2+3, Krajnik 1+0, Reven 0+1

Pričakovala se je prava poslastica dnevnega dogodka, tribune so bile polne navijačev iz Kranjske Gore, a to ni niti malo zmotilo naših fantov, pa čeprav je bil hladen tuš že po vsega 51 sekundah odigranega srečanja, ko so prvi zadeli Zelenci. Ta gol je naše fante samo dodatno motiviral, saj so z zelo lepo kombinatorno in hitro igro popolnoma zagospodarili na igrišču. Rezultat v prvem polčasu je bil 7:2 v našo korist, v drugem polčasu pa so igro samo še rutinirano nadzorovali in na koncu slavili s končnim rezultatom 11:4. Odličen je bil ponovno prvi napad Peklaj-Tomc-Oblak, ki je dosegel deset  zadetkov. Naša ekipa je bila skozi celo sezono brez poraza in na koncu tudi zasluženo osvojila zlato medaljo. Najboljši strelec v kategoriji U16 je postal Blaž Tomc.

Tekma za tretje mesto U11

Insport – Žiri 9:3

Po porazu v polfinalu, ko smo proti ekipi Zelencev izgubili z 2:4, smo se v tekmi za tretje mesto pomerili z Žirovci. V sami igri smo kmalu pokazali, da smo za vsaj en razred boljši od sicer nekoliko mlajše ekipe Žirov, a Žirovci so se uspešno branili vse do sredine prvega polčasa, ko nam je končno uspelo streti njihov odpor in prvič zadeti. “Nato smo v treh minutah zadeli še 3-krat in tako povišali prednost na 4:0, a kmalu je sledila tudi naša minuta nezbranosti. Tako smo v drugi polčas vstopili z rezultatom 5:2. V drugem delu smo videli podobno predstavo kot v prvem, le da so tokrat prvi zadeli Žirovci. A naši igralci in igralke so kmalu zatem postavili vse na svoje mesto ter spet 3-krat hitro zadeli ter v zadnji minuti tekme postavili končni rezultat za visoko zmago. Kljub osvojenim medaljam pa je ostalo v garderobi malo grenkega priokusa, saj ni manjkalo veliko, da bi posegli po enem izmed višjih mest,” je povedal trener Gašper Dagarin.

Rezultati U9:

Insport – Žiri 2:4
Insport – Zelenci 5:6
Insport – Zelenci 1:2
Insport – Žiri 6:5

Pred turnirjem se je že vedelo, da bodo 1. mesto zasedli Žirovci, a boj za 2. mesto med nami in Zelenci je bil povsem odprt – naše ekipa je namreč za njimi zaostajala 4 točke, imeli pa smo še dve medsebojni tekmi. Tako bi morali proti njim obakrat zmagati in osvojiti vsaj točko proti Žirovcem.A žal nam je na obeh odločilnih tekmah zmanjkalo malo sreče in smo obakrat izgubili za en gol. Smo pa vseeno pustili dober vtis in tudi na koncu sezono sklenili z zasluženo zmago proti Žirovcem, aktualnim prvakom.

 

Končni vrstni red po kategorijah (prve tri ekipe), sezona 2016/2017:

U16
1. Insport U16A
2. Zelenci U16
3. Polanska banda U16

U13
1. Zelenci U13
2. Žiri U13
3. Insport U13

U11
1. Zelenci U11
2. Polanska banda U11
3. Insport U11

U9
1. Žiri U9
2. Zelenci U9
3. Insport U9

 

 

Foto: Anže Habjan