Insport iz Škofje Loke je osvojil naslov prvaka 1.SFL in se tako po nekaj sezonah spet zavihtel na vrh slovenskega floorballa. Na tretji in odločilni tekmi so fantje ugnali Polansko bando s 4:3 in osvojili novo zvezdico v zgodovini loškega floorballa. Ekipa Mladih je po porazu proti Borovnici osvojila četrto mesto.

Tretja tekma finala 1.SFL:

Polanska banda – Insport  3:4 (1:3, 0:0, 2:1), * z 1:2 v zmagah je državni prvak postal Insport

strelci za Insport: Triler 2+0, Žontar in Burnik 1+0, Dagarin 0+1

Za razliko od prejšnjih finalnih tekem so tokrat Insportovci že od prvega bulija naprej igrali na vso moč. Dobro so se zavedali, da popravnih izpitov ni več, zato so prikazali fanatično borbenost. Nedokončano delo iz prejšnjega obračuna je z lepim golom začel Triler v 7. minuti. Nekoliko kasneje so ob koncu kazni Ritonje Polanci izkoristili igro z igralcem več in poravnali rezultat. Zaključek prvega dela je pripadel Insportu – najprej je Žontar izstrelil raketo v zgornji levi kot polanskih vrat, nato pa je še drugič udaril Triler. V drugi tretjini sta hitri izključitvi nekoliko podrli hiter Insportov ritem, vendar je obramba zdržala vse polanske nalete. Ko sta moštvi igrali v polnih postavah so bili Ločani nevarnejši. V 42. minuti so domači znižali zaostanek na 2:3, a si nato hitro prislužili (edino) dvominutno kazen. Trener Tomc je na parket poslal standardno “powerplay” postavo, ki je preko Burnika zadela v polno. Ločani, ki so spet nekoliko lažje zadihali, so modrim dosledno preprečevali pot do najboljšega vratarja lige Kržišnika. Šele pol minute pred koncem ga je v gneči v kazenskem prostoru premagal Pustavrh in poskrbel za dramo v nabito polni dvorani Trata, kjer so se gledalci stiskali kot sardine v konzervi. Polanci so krenili v zadnji napad, ki sta ga tri sekunde pred zadnjo sireno s prekrškoma na sredini igrišča prekinila Burnik in Ritonja. Polanska banda je tako imela na voljo prosti strel in igro 5 na 3. Vrtačnik je poizkusil s strelom z razdalje, ki pa je končal v telesu Janeza Aliča in finala je bilo konec. Rajanje Insportovih igralcev in številnih navijačev pa se je šele začelo …

 

Tretja tekma za 3. mesto:

Borovnica – Insport Mladi 8:4 (6:2, 0:0, 2:2), * z 2:1 v zmagah je tretje mesto osvojila Borovnica

strelci za Insport Mladi: Oblak L. 1+1, Peklaj 2+1, Bhinc 1+0, Tomc B. 0+1

Insport Mladi se je po treh zanimivih tekmah z lanskim prvakom Borovnico moral zadovoljiti s četrtim mestom, kar pa ni slab uspeh, če računamo, da igra v naši ekipi veliko mladih nadarjenih igralcev, ki so si s temi tekmami pridobili ogromno novih izkušenj. Na odločilni tekmi so žal že v prvi tretjini v vsega nekaj minutah prejeli štiri zadetke, s čimer so si tekmeci tlakovali pot do bronaste medalje, a se naši junaki niso predajali in uspeli v nadaljevanju uravnotežiti igro in tudi nekajkrat zadeti. Vseeno so bili Borovničani spretnejši v ključnih trenutkih, a ne glede na končni razplet moramo biti z njihovo letošnjo sezono in prikazano igro zelo zadovoljni. Borbenost in močna volja ter veliko tehničnega znanja, oplemenitene z novimi težkimi tekmami v polfinalu in malem finalu, so dobra popotnica za nadaljnje delo.