Insportove mladinske selekcije so se že v prvem vikendu v letu 2019 izkazale z odličnimi predstavami.

V soboto, 5. 1. 2019, so na turnirju v Ljubljani nastopili igralci selekcije U16. Obe ekipi, ki letos v tem tekmovanju zastopata naš klub, sta zabeležili po dve zmagi.

Prvi so na parket stopili igralci ekipe Insport A. Na prvi tekmi so premagali ekipo kadetov iz Žirov. Čeprav so se Žirovci dobro upirali in izkoristili tudi dve priložnosti ob izključitvah Ločanov, so naši na koncu zasluženo zmagali z rezultatom 15:8. Časa za počitek naše prve ekipe ni bilo, saj so se fantje že na naslednji tekmi turnirja podali v boj za točke z drugo ekipo ljubljanske Olimpije. Ekipa FBK Olimpija B je bila tokrat številčno precej oslabljena in insportovci so brez večjih težav slavili z visokih 24:2. Med strelce so se vpisali vsi igralci.

sdr

Ekipa FBK Insport B se je na prvi tekmi pomerila z ekipo Olimpija B. Čeprav so Ljubljančane zastopali le trije igralci in vratar, so se borili do zadnjega žvižga. Vseeno to ni bilo dovolj za izkušenejšo izmed ekip naših kadetov. Ločani so slavili z rezultatom 16:2. Na tekmi se je z osmimi zadetki in asistenco izkazal Oman JR. Na zadnji tekmi tekmovalnega dne je naše fante čakal še dvoboj z ekipo Borovnice. Tudi to tekmo so prepričljivo dobili s 13:3.

Naši ekipi po petih tekmah 1. SFL U16 zasedata prvi dve mesti. Ekipa Insport U16B je z dvema točkama prednosti pred ekipo Insport U16A na vrhu rezultatske lestvice. Počitka za fante ne bo veliko, saj jih že konec tedna čakajo nove tekme, na katerih bodo morali fantje ponovno dokazati, da si vodilni mesti zaslužijo.

sdr

V nedeljo, 6. 1. 2019, so mladinci v domači dvorani gostili ekipo Zelenci U19. Fantje naše prve ekipe, ki je letos zaenkrat še neporažena, so si že v prvi tretjini priigrali visoko prednost devetih golov. To prednost so v drugi in tretji tretjini še povečali in na koncu zmagali z rezultatom 22:3.

 

Konec tedna se na parket podajata obe članski ekipi. V soboto, 12. 1. 2019, prva ekipa ob 13:00 gostuje na Trati, kjer jo bo čakala ekipa Polycoma, druga ekipa pa se odpravlja na gostovanje v Kranjsko Goro. Mladinske selekcije se bodo pomerile na turnirjih v Poljanah (U11) in Borovnici (U16). Navijači lepo vabljeni. 🙂