22.12.2018: FBK Insport A vs. FBK Polanska Banda 8 – 7

Za konec leta je člane naše prve ekipe čakal derbi proti večnim rivalom iz Poljanske doline. Občinstvo, ki se je odločilo priti na “Poden” pa tudi tisti, ki so si tekmo ogledali preko Youtube prenosa, pa so imeli definitivno kaj za videti, saj so gledali izenačeno tekmo polno preobratov.

Insport je v tekmo krenil odločneje in hitro povedel preko Bohinca, nato pa je gostujočega vratarja iz kazenskega strela matiral še Triler. Hitro vodstvo je povzročilo padec tempa pri domačih, kar so Polanci hitro izkoristili in do konca prve tretjine uspeli rezultat poravnati na 2:2. Druga tretjina je bila ponovno napeta, prav tako pa ni manjkalo izključitev in igre na telo. Insportovci so ponovno povedli, vendar pa jim občutnejše razlike ni uspelo narediti in tretjina se je končala z delnim izzidom 3:2 v korist domačinov iz Škofje Loke. Zadnji del tekme se za Insport ni začel najbolje, saj so Polanci po nekaj izključitvah domačih uspeli že na začetku povesti z rezultatom 7:6. Toda domačini se niso dali, 10 minut pred koncem je Oblak uspel izzid izenačiti, postavil končni izzid rednega dela 7:7 in popeljal tekmo v podaljške. V prvi minuti podaljška je bil pri gostih izključen Stanonik, igro z igralcem več pa je domača powerplay petorka uspela izkoristiti preko Oblaka in tako poskrbela, da je zmaga ostala doma.

S tem je Insport tudi teoretično potrdil vodstvo po rednem delu razširjene slovensko-avstrijske IFL lige, saj na vrhu lestvici kraljuje s 23 točkami, najbližji zasledovalec, SU Wiener FV, ki je edini  v letošnji sezoni uspel premagati Ločane, pa jih ima 17.

Ob zadnjem dejanju v tem letu bi se radi zahvalili vsem sponozorjem, navijačem, gledalcem ter ostalim podpornikom kluba, upamo, da nam ostanete zvesti tudi v prihodnje. Obenem pa vsem želimo srečno, zdravo in uspešno ter uspehov polno leto, ki prihaja!

Se vidimo prihodnje leto!

Foto: MR